Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Οι Έλληνες δεν δουλεύουν. Κάθονται όλη μέρα και πίνουν ούζο και για αυτό πρέπει να φύγουν από την ΕΕ" δήλωσε ο Π.Νέκας

Την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, προκάλεσαν οι δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Τσέχος ομόλογός του Πετρ Νέκας.

Αυτό που είπε ο Τσέχος είναι ότι “οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα και πίνουν ούζο και για αυτό πρέπει να βγούν από την ΕΕ”...... 
Σήμερα στη “δύσκολη” συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με παραγωγικούς φορείς, έδωσε εμμέσως απάντηση στα λεγόμενα του Νέκας λέγοντας “είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα για μια Ευρώπη που θέλει να πιστεύει στη συνεργασία των λαών, που έχει περάσει Παγκόσμιους Πολέμους, που έχει ρίξει τα τείχη, να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα τείχη, τέτοιου είδους". 


Μίλησε επίσης για εσωστρέφεια σχεδόν εθνικιστική, σε σημείο που ακούγονται ορισμένες φορες έως και ρατσιστικές φωνές σε βάρος της χώρας μας.

Ο κύριος Νέκας που ηγείται του Ευρωσκεπτικιστικού και συντηρητικού “Δημοκρατικού Κόμματος Πολιτών”, δεν ήταν ο μόνος στην Τσεχία που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Το πράγμα πήγε ακόμη πιο ψηλά στον Τσέχο Πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους, επίσης ευρωσκεπτικιστή ο οποίος χαρακτήρισε ως “δώρο” το δάνειο προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν είναι βοήθεια αλλά “ένα δώρο που δεν είναι εξοφλητέο και που θα οδηγήσει τη χώρα στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία”. 



Η αναγκαία λύση για τον Κλάους είναι η μείωση των χωρών της Ευρωζώνης, άρα και η έξοδος της Ελάδας από το ευρώ.


Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits