Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Γαϊδουράγκαθο

Τονωτικός χυμός από Γαϊδουράγκαθο

Mariendistel

Το γαϊδουράγκαθο είναι φυτό της οικογένειας των Συνθέτων, με αγκάθια που τσιμπάνε πολύ και λουλούδια κοκκινωπά ή λευκά. Τα αγκάθια αυτά, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κρυμμένου θησαυρού στον κόσμο των φαρμακευτικών φυτών.

Οι σπόροι του περιέχουν ένα μίγμα φλαβονοεϊδών, τη σιλυμαρίνη, που επί χρόνια χρησιμοποιήθηκε σαν βοηθητικό της παραγωγής γάλακτος σε νεαρές μητέρες και μετά από εμπειρικές παρατηρήσεις, σε διαταραχές του ήπατος (που χιλιάδες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει), σαν χολαγωγό-χολαιρετικό και ηπατοπροστατευτικό που μάλιστα, αποτελεί το μοναδικό φάρμακο εκλογής για πολλές περιπτώσεις.

Ηπατικά προβλήματα μπορούν να προκληθούν από τη δράση των ελευθέρων ριζών, δηλαδή τοξικών παραγόντων. Το γαϊδουράγκαθο προλαμβάνει αυτή τη δράση, λειτουργώντας σαν αντιοξειδωτικό, 10 φορές πιο ισχυρό από τη βιταμίνη Ε που έχει την ίδια ιδιότητα. Παράλληλα, αυξάνει τη συγκέντρωση της γλουταθειόνης (GSH) στο ήπαρ, που είναι υπεύθυνη για την αποδόμηση και αποτοξίνωση μοριακών αλυσίδων ορμονών, φαρμάκων και χημικών ουσιών, πράγμα που σημαίνει ότι βελτιώνει την αποτοξινωτική ικανότητα του ήπατος. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η ικανότητά του να ευνοεί την πρωτεϊνοσύνθεση και την παραγωγή νέων ηπατικών κυττάρων.

Όλες τις ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου, μπορείτε να τις βρείτε συγκεντρωμένες σε ένα χυμό. Στο χυμό Mariendistel της Hubner, που θα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε επιλεγμένα φαρμακεία. Ευεργετικό για την καλή λειτουργία του συκωτιού και της χολής, για ηπατικές βλάβες από χημικούς παράγοντες (και από οινόπνευμα), χρόνιες ηπατίτιδες, ιογενείς ηπατίτιδες, δηλητηριάσεις, ίκτερο, κίρρωση του ήπατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits