Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Eπίσκεψή Αμβρόσιου στο Ντερτιλή

Μιλώντας για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπερασπίζεται με μακροσκελή ανοιχτή επιστολή του, που κοινοποίησε  σήμερα μέσω της ιστοσελίδας του, την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, στον τελευταίο κατάδικο της δικτατορίας του 1967 που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές.


Υπενθυμίζεται ότι δυσάρεστη έκπληξη είχε προκαλέσει πριν απο λίγες ημέρες στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της δικτατορίας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».
Μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος είχε πλέξει το εγκώμιο του Ντερτιλή.
«Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.
Ανθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής.
Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού» είχε αναφέρει.
Στο σημερινό μακροσκελές κείμενό του ο κ. Αμβρόσιος διευκρινίζει ότι η επίσκεψή του, στον Ν. Ντερτιλή στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν αποτελεί απλώς ανθρωπιστική πράξη, αλλά «μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας»!

Επιμένει, δε, να χαρακτηρίζει γενναία τη δήλωση Ντερτιλή, ότι δέχεται να βγει από τη φυλακή μόνον αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγνώμη, φροντίζοντας πάντως αυτή τη φορά να την διαχωρίζει «από την εν γένει πρότερη συμπεριφορά του». 
 
www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits