Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

1.100.000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους την περίοδο της Γερμανικής κατοχής ΣΤΟ 1 ΤΡΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Το δημοτικό Συμβούλιο Πάρου με εισήγηση του Δημοτικού σύμβουλου ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ εξέδωσε ψήφισμα για τις αποζημιώσεις της Γερμανίας.
ΣΤΟ 1 ΤΡΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ο Μ.Γλέζος παρουσίασε τα γεγονότα της εποχής, τις επιπτώσεις που είχαν στην μετέπειτα εξέλιξη του Ελληνικού κράτους καθώς και πληθώρα στοιχείων, Σύμφωνα με αυτά η 1.100.000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους την περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

Η Ελλάδα με έχασε δηλαδή το 13% του πληθυσμού της. Είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε απώλειες. Σε σημερινές τιμές τα χρέη της Γερμανίας, ανέρχονται χωρίς τους τόκους στα 162 δις ευρώ. Με τους τόκους – κανονικούς, όχι τοκογλυφικούς σαν αυτούς που μας δανείζουν τώρα οι Γερμανοί- το χρεός ξεπερνάει το 1τρις ευρώ, Με την ενοποίηση της Γερμανίας, όλες οι χώρες εισέπραξαν τα χρήματα που τους αναλογούσαν, όπως αυτές καθορίσθηκαν με την λήξη του πολέμου. Μόνο η Ελλάδα δεν διεκδίκησε να εισπράξει τις αποζημιώσεις.
Οι κάτοικοι του Διστόμου εξαναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο στην Ιταλία, όταν η κυβέρνηση Σημίτη με συμπαιγνία ανέτρεχε την απόφαση του Αρείου Πάγου περι αποζημιώσεων.Η Ομιλία του Μανώλη Γλέζου στο δημοτικό συμβούλιο εδώ

Το είδαμε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits