Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Το πολιτικό... γκόλουμ ενώπιον της Δικαιοσύνης

Ήρθε η ώρα να απολογηθεί ο Κώστας Σημίτης
simitis-golumΟ Κώστας Σημίτης στη φάκα της Δικαιοσύνης! Καιρός ήταν να λογοδοτήσει για το τεράστιο εξωτερικό χρέος της χώρας, για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη. Ο μαέστρος της εκσυγχρονιστικής κομπανίας, ο «κήρυκας» του θρησκευτικού και εθνικού αποχρωματισμού της χώρας, ο πολιτικά «άνευρος» διαχειριστής-λογιστής, στη διάρκεια των ημερών του οποίου η χώρα μας ντροπιάστηκε διπλά, πρώτα στα Ίμια και μετά με τη δωσιλογική παράδοση του Οτσαλάν στους δήμιούς του, απασχολεί ξανά τον Τύπο.
Ζημίωσε τη χώρα ο Κώστας Σημίτης
Οι συμβάσεις με την Goldman Sachs (ο λόγος για την περίοδο 2000-2001), που τόσο ζημίωσαν τη χώρα, μπήκαν πλέον στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης στην Αυστρία, από τον Απρίλιο του 2010. Και μας το έκρυβε το σύστημα επιμελώς! «Συνδρομή και υποκίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, εξαπάτηση της ΕΕ και έκθεση σε κίνδυνο της ευρωζώνης από τον προαναφερόμενο χρηματοπιστωτικό οργανισμό», είναι το κατηγορητήριο, διαβάσαμε στο ρεπορτάζ (αναμφισβήτητη επιτυχία) της «Realnews».
Και μάθαμε ότι η οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνάς της, «ήρθε αντιμέτωπη με καταγγελίες σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου την περίοδο 2000-2001». Φυσικά, για να εμφανίσει η χώρα μειωμένο εξωτερικό χρέος. Ο λόγος για τα swaps.
Εμένα πάντως, αν με λέγανε Νίκο Χριστοδουλάκη, θα μιλούσα με το δικηγόρο μου. Γιατί; Διαβάστε: οικονομικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τη διαχείριση του δημόσιου χρέους από το 1996 έως το Μάρτιο του 2000 και μετά, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από τις 24.10.2001 έως τις 10.3.2004…
Διλήμματα «πρασίνων»
Το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει μεγάλα διλήμματα. Δεν καλύπτονται όλα αυτά και ειδικά την περίοδο που διανύουμε, καθώς ο κόσμος είναι έξω φρενών και δεν σηκώνει και άλλα κουκουλώματα. Ό,τι δεν δέχθηκε ο πρωθυπουργός για την Εξεταστική για την οικονομία, πρέπει να το δεχτεί τώρα, για τις κυβερνήσεις της περιόδου 1996-2004, των οποίων ήταν εξέχων στέλεχος. Η Ιπποκράτους, αναγκαστικά θα «δώσει» τον πάλαι ποτέ επικριτή και αργότερα θιασώτη της ΕΕ. Θέλει δε θέλει. Προμηνύονται λοιπόν εσωκομματικές μπόρες και χαμηλό πολιτικό βαρομετρικό.
pap_simitis
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί κατά της ίδιας της ιστορίας του. Όταν μάλιστα μαθευτούν και οι πραγματικές αμοιβές της αμερικανικής εταιρείας, τότε θα απειληθεί λαϊκή εξέγερση. Τα όσα είπε σε ανακοίνωσή του περί νομιμότητας των συναλλαγών ο Κώστας Σημίτης, υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και αναδεικνύουν για άλλη μια φορά, την αμετροεπή πολιτική του λογική. Με λίγα λόγια, «ό,τι είναι νόμιμο, είναι ηθικό» και αυτό επειδή το έκαναν και άλλοι ή τότε η ανύποπτη (;) Ευρώπη το «επέτρεπε».
Ο Κώστας Σημίτης πρέπει να απολογηθεί, να συρθεί ενώπιον εξεταστικών και να πληρώσει. Αυτός και όλη η τότε παρέα του, οι «εκσυγχρονιστές». Έχουν όλοι όνομα, είναι πολλοί από αυτούς και σήμερα στο προσκήνιο, μετέχουν της κυβέρνησης του τόπου. Επί των ημερών του «εκσυγχρονισμού», έγιναν «όργια». Συνεργάτες του Κώστα Σημίτη ήταν άλλωστε οι Μαντέλης και Τσουκάτος. Επί των ημερών του Κώστα Σημίτη γιγαντώθηκε η διαπλοκή και τα κότερα των επιχειρηματιών γέμισαν τα καλοκαίρια από υπουργούς. Για «επιδεικτικό συναγελασμό στελεχών του κόμματος», έγινε τότε λόγος…
Κυβέρνηση-ντροπή
Για «πολιτικοοικονομικές παρτούζες που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα κοσμικά στέκια», έγραψε στο φιλοκυβερνητικό «Βήμα της Κυριακής» ο Βασίλης Μουλόπουλος, την 1η Οκτωβρίου 2000. Και αναρωτιόταν: «Γιατί δεν βγαίνει κανένας από τους κορυφαίους να δηλώσει ευθαρσώς ‘εγώ αυτό το καυτό καλοκαίρι δεν πάτησα το πόδι μου σε κανένα από τα δέκα πονηρά σκάφη των δέκα πονηρών επιχειρηματιών που έσχιζαν τα κύματα’»; Και τόνιζε: «Η Ελλάδα του εκσυγχρονισμού αποσυντίθεται. Οι ημέρες της θυμίζουν τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.
Οι συγκρούσεις για την εξουσία δεν γίνονται πλέον με τη λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε καν με τη λογική της προσωπικής πολιτικής ανέλιξης, αλλά με τη λογική των ιδιωτικών συμφερόντων. Μπροστά στα μάτια μας το κράτος μεταβάλλεται σε κερδοσκοπική εταιρεία. Τα κόμματα σε επιχειρήσεις. Οι πολιτικοί σε υπαλλήλους ή συνεταίρους ομάδων συμφερόντων. Στην Ελλάδα του 2000 έχουν καταρρεύσει μύθοι, ιδεολογίες και ελπίδες αφήνοντας ένα μεγάλο κενό ηθικής και πολιτικής… Στην Ελλάδα του εκσυγχρονισμού το κράτος της μίζας έχει αντικαταστήσει το κράτος δικαίου σε όλο το μήκος και το πλάτος του».
Να τελειώνουμε
Καιρός είναι να τελειώνουμε με κάποιες άθλιες πολιτικές κληρονομιές, οι οποίες μάλιστα μας «πλασαρίστηκαν» με συγκεκριμένο ιδεολογικό μανδύα. Το τι αρλούμπες ακούσαμε εκείνη την περίοδο για «τρίτους δρόμους» και «φωταδισμούς» (οι απέναντι, ήταν οι «σκοταδιστές», κατά την κομπανία του «προοδευτικού» Σημίτη), τι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι-συγγραφείς δεν επιστρατεύτηκαν για να δώσουν ηθική νομιμότητα σε ένα σαθρό καθεστώς, δεν περιγράφεται! Δυστυχώς, τα βασικά ιδεολογήματα της κυβερνητικής παρέας της εποχής, συνεχίζουν να ταλανίζουν σήμερα το δημόσιο βίο μας και να μολύνουν την κοινωνία μας. Πρέπει όμως να τελειώνουμε με αυτά και το φορέα τους, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, πίστευαν και αγωνίζονταν για την υστεροφημία. Πιστεύει δεν πιστεύει ο κ. Σημίτης σε αυτήν, καιρός είναι να τη χάσει. Για να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να γραφτεί αυτή τη φορά τουλάχιστον η ιστορία όπως πρέπει. Γιατί όλα έχουν τα όριά τους!
Νίκος Χιδίρογλου 

http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/2735-2011-01-02-13-44-04

1 σχόλιο:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits