Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση Υπουργου επι Ερωτήσεως του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με το εγκαταλελειμμένο κτήριο Ι.Κ.Α. Άμφισσας


ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ
          ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΛΑ.Ο.Σ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : Την Αξιότιμη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,  Κυρία Λούκα Κατσέλη .

ΘΕΜΑ : Κτήριο του ΙΚΑ Άμφισσας.
     To  ιδιόκτητο κτήριο του Ι.Κ.Α. στο οποίο στεγάζονταν παλιά οι υπηρεσίες του, στην πλατεία Κεχαγιά στην Άμφισσα παραμένει αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο και το οποίο θα μπορούσε να δώσει έσοδα για μερική αντιστάθμιση του ενοικίου που καταβάλλεται τώρα και ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και την οικονομική συγκυρία  στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Οι υπηρεσίες του Ι.Κ.Α έχουν μεταφερθεί σε άλλο μεγαλύτερο κτήριο που ενοικίασαν και το οποίο  πληρώνουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι  του οργανισμού.

Συνεπώς ερωτάται η Κυρία Υπουργός

1.      Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής           Αθήνα 25 Οκτωβρίου 2010

Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη

Απάντηση 19/11/2010

Σε απάντηση των αρ. πτρωτ. 5575/26.10.2010 και 5574/26.10.2010 ερωτήσεων, οι οποίες κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων οπό τη βουλευτή κ. Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία, σχετικά με την αξιοποίηση του ιδιόκτητου κτηρίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Άμφισσα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα.

Το ιδιόκτητο κτήριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην πλατεία Κεχαγιά στην Αμφισσα αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 80 τ.μ., δύο ορόφους επιφάνειας 68.5 τ.μ. έκαστος, υπόγειο επιφάνειας 90 τ.μ. και δώμα επιφάνειας 10 τ.μ.

Μετά τη μεταστέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Τοπικού Υποκαταστήματος του Ιδρύματος σε μισθωμένο κτίσμα, το κτήριο παραμένει κενό.

Προκειμένου να αξιοποιηθεί το εν λόγω κτήριο, σύμφωνα με όσα μας γνώρισε η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜΔιενεργήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός εκμίσθωσης του ακινήτου, στις 20 - 7 - 2009. ο οποίος απέβη άκαρπος, λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 
Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο από το Δήμο Άμφισσας, το απαιτούμενο μίσθωμα, όμως. θεωρήθηκε υψηλό.
Κατόπιν αυτών, ο διαγωνισμός εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακίνητου θα επαναληφθεί άμεσα.

Σημείωση γρ.
Ποιος θα ασχοληθεί να πλειοδοτήσει για ένα κτήριο ασυντήρητο και εγκαταλελειμμένο , να δούμε το άμεσο από τότε που δόθηκε η απάντηση μέχρι σήμερα έχουν περάσει δυο μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits