Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δικογραφία για περίπου 20 άτομα σχηματίζεται από την αστυνομία για την ιδιαίτερα έντονη διαμαρτυρία του κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Δικογραφία για περίπου 20 άτομα σχηματίζεται από την αστυνομία για την ιδιαίτερα έντονη διαμαρτυρία του κινήματος «Δεν Πληρώνω» στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας στο Κιάτο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όπου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι εισέβαλαν στο Τμήμα και άρπαξαν τα μπλοκάκια με περίπου 1.000 κλήσεις για άρνηση καταβολής διοδίων και τα έκαψαν στο προαύλιο.

Παλαιότερη κινητοποίηση του «Δεν Πληρώνω» σε διόδια  Προχθές το βράδυ συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο άνδρες στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ερυθραία, μεταξύ των οποίων και ένα μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού των επιτροπών αγώνα του «Δεν Πληρώνω», καθώς και μία γυναίκα στην Πάτρα, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Κορίνθου με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην «εισβολή» στον Τμήμα Τροχαίας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας τούς άφησε ελεύθερους και επέστρεψε τη δικογραφία στην Τροχαία, προκειμένου να συνεχιστεί η προανάκριση για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων που πήραν μέρος στην ενέργεια, ώστε να οριστεί τακτική δικάσιμος για όλους συνολικά.
Τα μέλη του κινήματος κατηγορούνται από την αστυνομία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης, υπεξαίρεση και φθορά δημοσίων εγγράφων, απειλή και φυσική αυτουργία στα προηγούμενα».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων στο Κιάτο κρατώντας σημαίες με το «Δεν Πληρώνω» και απαιτούσαν από τον αστυνομικό σκοπό του τμήματος, που ήταν μόνος του, να τους επιστρέψει άδειες κυκλοφορίας, πινακίδες και διπλώματα που αφαιρέθηκαν από την Τροχαία, με βάση τις νέες διατάξεις, για άρνηση καταβολής τελών διοδίων.
Ο σκοπός κάλεσε ενισχύσεις, αλλά μέχρι να φτάσουν, περίπου 20 από τους συγκεντρωθέντες μπήκαν στο Τμήμα και πήραν από την αρχειοθήκη αντίτυπα πράξεων βεβαίωσης παράβασης, τα οποία έκαψαν στο προαύλιο. Λίγο αργότερα έφτασαν εκεί ο διευθυντής της Αστυνομίας Κορινθίας και ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας και ύστερα από διαβουλεύσεις με τους συγκεντρωθέντες, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, κάλεσαν τρεις, από τους οποίους αφαιρέθηκαν τα δικαιολογητικά νωρίτερα, να κάνουν ενστάσεις, τις οποίες έκαναν δεκτές και τους επέστρεψαν τα αφαιρεθέντα. Υστερα από αυτό οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν. Ο σκοπός, πάντως, είχε κρατήσει κάποιους αριθμούς αυτοκινήτων, βάσει των οποίων συνελήφθησαν οι δύο στην Αθήνα και η γυναίκα στην Πάτρα.
Εξηγήσεις
Τι λένε για το επεισόδιο
Εκτακτη συνέντευξη τύπου έχει προγραμματίσει για σήμερα το κίνημα «Δεν πληρώνω», με αφορμή τα γεγονότα στο Κιάτο και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του. Σε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινήματος αναφέρεται ότι επρόκειτο για παράσταση διαμαρτυρίας «προκειμένου να επιστραφούν σε οδηγούς πινακίδες, διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας που τους είχαν αφαιρεθεί όταν ζήτησαν να περάσουν από τα διόδια λαμβάνοντας απλώς πιστωτικό σημείωμα, το οποίο δεν τους επιδόθηκε ποτέ». Καταλήγοντας τονίζουν ότι «δεν μας τρομοκρατούν οι διώξεις, αλλά μας εξοργίζουν και μας δυναμώνουν».
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits