Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΒΟΥΛΗ: Τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση στον Λοβέρδο...


Σύσσωμα τα κόμματα καταδίκασαν στη Βουλή εκδηλώσεις βίας εναντίων πολιτικών προσώπων, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους.

 
Βουλή: υψηλοί τόνοι και βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ
Οι τόνοι, ωστόσο, ανέβηκαν όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επέρριψαν ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αφού καταδίκασε την επίθεση κατά του κ. Λοβέρδου από «δήθεν αγανακτισμένος πολίτες που προέρχονται από την αριστερά», μίλησε για ένα ιδιόμορφο παρακράτος που πάει να διαμορφωθεί και τόνισε ότι δεν μπορεί ο Συνασπισμός να σιωπά και να καλύπτει τέτοιες πολιτικά ανήθικες πρακτικές.
«Ο ΣΥΝ οφείλει να καταδικάσει την τακτική επώνυμων στελεχών του και να τα καλέσει να σεβαστούν τους κανόνες της πολιτικής ηθικής. Η δημοκρατία έχει και τα όρια της», σημείωσε ο κ. Παπουτσής, επικαλούμενος και καταγγελίες που είχε κάνει ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ: «θεατρινισμοί» ...
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝ είναι σταθερά προσανατολισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και υπέρ των μαχητικών ειρηνικών κινημάτων αντίστασης και δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού την χώρα, έχουν όνομα και είναι η κυβέρνηση σας. Τα άλλα όλα είναι θεατρινισμοί που θέλουν να κρύψουν την πολιτική του μνημονίου», αντέτεινε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και πρόσθεσε:
«Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την ένταση που υπάρχει. Αν υπάρχει ένταση, κύρια αιτία είναι η πολιτική του μνημονίου και της δικής σας κυβέρνηση. Δεν υπήρχε συμμετοχή στελεχών μας. Επιτίθεστε με ψεύδη αλλά θα διαψευστείτε όπως διαψεύστηκαν και οι καταγγελίες που είχε κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας ο κ Πάγκαλος».
«Καλά θα κάνετε να αφήσετε την αριστερά απέξω, να μιλάτε για τη δική σας συμπεριφορά και μην προσπαθείτε να στείλετε τη μπάλα στην εξέδρα», σχολίασε ο κ. Παπουτσής.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι το κόμμα του καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα χθεσινά γεγονότα και όποια άλλα γίνονται με αυτή τη μορφή βίας.
«Όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε τη δημοκρατία διαφορετικά οδηγούμαστε στον εκφυλισμό. Θα περίμενα και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα να καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές. Δεν βρίσκει κανένα κόμμα σύμφωνο και δεν πρέπει να τις καλύπτουμε» συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Θα έπρεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον προβληματίσει ότι σε κάθε τέτοιο πολιτικό επεισόδιο βίας, πάντα βρίσκεται εμπλεκόμενος» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία και πρόσθεσε ότι «μόνο με όρους μαζικούς κινήματος και μέσα από τη βία του μαζικού κινήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η λαίλαπα που σαρώνει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Για επίδοξους κοτζαμπάσηδες που έκαναν την εμφάνιση τους στη χθεσινή επίθεση κατά του υπουργού Υγείας μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ
παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτά τα φαινόμενα με δήθεν οργισμένους πολίτες που χρησιμοποιούν βία δεν είναι απλά καταδικαστέα αλλά και επικίνδυνα».
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πτέρυγες της Βουλής να συμβάλουν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits