Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

"ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ (ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ με αποδεικτικά στοιχεία ) απο τη Συνεδρίαση στη Βουλη της 6-5-2010 για την Ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας

ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΝΟΒΟΥΛΙΟ 6-5- 2010 Και να το ξέρετε καλά εσείς του ΠΑ.ΣΟ.Κ, είσαστε μια από τις πιο αδύναμες Κυβερνήσεις. Η μόνη λύση είναι η οικουμενική κυβέρνηση.

Συνεδρίαση της Βουλής 6-5-2010 για την Ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας που αποκαλείται απ τα έμμισθα παπαγαλάκια του Πολσεν και του Σορος μνημόνιο .

Οι Πολσεν και Σορος έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευση  της Ελλάδος είναι ορισμένοι απ αυτούς που θέλουν σώνει  και καλά να πτωχευσουμε  και γιαυτο το λόγο μας οδηγούν προς τα εκεί με τους εντολοδόχους δημοσιογραφισκους,  οικονομολόγους και εργατολογους του κ....λου, με τους αριστερούς φωστήρες  που δεν έχουν κολλήσει ένα ένσημο στη ζωή τους και τα κτηματομεσιτικά γραφεία που το παίζουν εργατοπατέρες καθώς και πολίτικους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να μας πάρουν τον ορυκτό μας πλούτο επί πινακίου φακής  .

Η ΕΚΝΟΜΗ Κατάπτυστη και  ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Δανειακή Σύμβαση (μνημόνιο) του 2010 δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τη βουλή  ενώ αυτό προέβλεπε η 4η παράγραφος του 1ου και Μοναδικού άρθρου που υπεγραψε ο ΛΑ.Ο.Σ (( Οπως αποδεικνύεται με αδιάψευστα στοιχεία παρακάτω Ο ΛΑ.Ο.Σ πότε δεν υπέγραψε κανένα αντιλαϊκό μέτρο, ζήτησε να έρθει στη βουλη η Δανειακή σύμβασή για Κύρωση  κάτι που δεν έγινε ποτέ )) (Η Δανειακή Σύμβαση (μνημόνιο)Υπεγράφη μόνο από ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΤΡΟΙΚΑ) περισσότερα στοιχεία παρακάτω. 



Στη συζήτηση επί των άρθρων του Νομοσχεδίου που θα δείτε παρακάτω άλλα και  στην καταψήφιση όλων των αντιλαϊκών μέτρων αποδεικνύετε το ψεύδος των εμμίσθων παπαγάλων. που ενώ διαφωνούν , ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα λεφτά της τρόικας μας στοιχίζουν ακριβά , δεν μας προτείνουν την εναλλακτική λύση, να μας την πουν να πάμε τώρα να τα πάρουμε λεφτά με διαφορετικό τρόπο ποιο ανώδυνο 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ 6-5-2010

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ
Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ  ΖΗΤΗΣΕΙ
ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ κατι που τονίζουμε οτι δεν έγινε ποτέ 





ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 
αποδεικνύει οτι η Δανειακή σύμβαση (όροι του Δανεισμού=Μνημόνιο) δεν πήγε ποτέ στη βουλή για κύρωση .... 
Απευθυνόμαστε λοιπόν στα Παπαγαλάκια που αναμεταδίδουν ότι αερολογία ακούσουν απο τα ελεγχομενα και κατευθυνόμενα ΜΜΕ και τους ρωτάμε, πως είναι δυνατόν να ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ κάτι που ποτέ δεν πήγε στη βουλή , όπως έγραφε ρητά  η 4η παράγραφο του 1ου και μοναδικού άρθρου που υπογράψαμε........




ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΣΥΝΤΑΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΠΕΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
 

Η ανάλυση του Χρέους απο το 1974 μέχρι σήμερα με αριθμούς,  γιατί και πως οδηγηθήκαμε .εδώ ..







 
 
Λεπτομερέστερα  οι θέσεις και οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ. Συζήτηση επί των άρθρων
ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ
ότι
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ 
που αναφέρονται
στο μνημόνιο και προτάθηκαν λύσεις. 








  Στη συζήτηση επί των άρθρων φαίνεται ξεκάθαρα ότι ψηφίστηκε μόνο η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και ότι καταψηφίσθηκαν όλα τα υπόλοιπα άρθρα τα οποία  έχουν σχέση με ευρείες εξουσιοδοτήσεις για λήψη μέτρων , αύξηση του Φ.Π.Α. , ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ , έκτακτες εισφορές κλπ.

Συζήτηση επί των Άρθρων του Νομοσχεδίου
       Βορίδης : Υπερψηφίζουμε το πρώτο άρθρο που αφορά στον μηχανισμό στήριξης της οικονομίας, γιατί κατά τη γνώμη μας αυτό είναι το βασικό άρθρο και το βασικό ζήτημα του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου. (Προέβλεπε ρητά στην 4η παράγραφο """τα Μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις να έρχονται στη βουλή για κύρωση"" κάτι που δεν έγινε ποτέ. Η Δανειακή σύμβαση - Μνημόνιο που περιείχε τους όρους των Δανειστών υπεγράφη μόνο από Παπακωσταντινου και Προβοπουλο χωρίς ποτέ να περάσει από τη Βουλή για κύρωση .......άρα είναι άκυρη έκνομη και αντισυνταγματική.)

Στο δεύτερο άρθρο, εκείνο το οποίο δεν κατανοούμε και θα θέλαμε κάποια στιγμή μια διευκρίνιση από την Κυβέρνηση, είναι γιατί υπάρχει αυτή η γενική απαίτηση για τόσο ευρείες εξουσιοδοτήσεις. Θα δείτε ότι στην παράγραφο 1 εδάφια α’ και β’, όπως και στις παραγράφους 2 και 3, στην πραγματικότητα ζητούνται νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις, ώστε για ζητήματα μείζονος σημασίας που έχουν σχέση με την εκτέλεση του σχεδίου, να μπορούν να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις με προεδρικά διατάγματα ή με υπουργικές αποφάσεις.
Όσο κι αν αντιλαμβάνομαι ότι πίσω από αυτό υπάρχει μια επιθυμία να παρασχεθεί τώρα η νομοθετική εξουσιοδότηση εδώ, από την Ελληνική Βουλή, ώστε παραδείγματος χάριν διάφορα τυχόν επαχθή μέτρα να μην έρχονται εν συνεχεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση, αλλά με το άρθρο δεύτερο «παρασχεθείσα εξουσιοδότηση» να μπορούν ουσιαστικά να νομοθετούν οι Υπουργοί με προεδρικά διατάγματα και με υπουργικές αποφάσεις, θεωρώ ότι αυτά είναι μεγάλα θέματα και θα έπρεπε να τα βλέπουμε στο Κοινοβούλιο. Με αυτήν την άποψη θα καταψηφίσουμε το άρθρο δεύτερο, κυρίως για το λόγο αυτό, παρά το ότι μέσα στο άρθρο δεύτερο υπάρχουν άλλες διατάξεις με τις οποίες συμφωνούμε.

Θα καταψηφίσουμε το άρθρο τρίτο, γιατί βρίσκουμε ότι είναι ιδιαίτερα ανελαστικό. Το να μην έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα το οποίο θέσαμε και το οποίο ήταν το θέμα της αυξήσεως σε ορισμένο σημείο…ΑΦΟΡΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
        
      Τέταρτο άρθρο. Εδώ υπάρχει η δυσκολία  την οποία, φαντάζομαι, και άλλοι συνάδελφοι θα έχουν. Υπάρχουν μέτρα, με τα οποία συμφωνούν και μέτρα, με τα οποία διαφωνούν. Εμείς έχουμε  μία πάγια θέση:  Διαφωνούμε με τις αυξήσεις του Φ.Π.Α. Διαφωνούμε με τις αυξήσεις των φόρων στα πετρελαιοειδή. Έχουμε επίσης μία πάγια θέση: Και υπό αυτή την έννοια, ενώ θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τις αυξήσεις φόρων στα τσιγάρα, στον καπνό και σε ορισμένα από τα αλκοολούχα, από τα οποία θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να εξαιρεθούν τελείως το κρασί, το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά και σε κάποιο βαθμό η μπύρα, παρά ταύτα, επειδή αυτά είναι βαλμένα και έτσι και αλλιώς, δηλαδή είναι ένα άρθρο το οποίο περιλαμβάνει όλες αυτές τις πρόσθετες φορολογίες, επομένως, στο βαθμό που με άλλα συμφωνούμε και με άλλα διαφωνούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε το άρθρο αυτό.

Και να πω το εξής: Παρ’ ότι η βασική μας θέση είναι αντίθετη στις έκτακτες φορολογίες, απλώς δηλώνουμε εδώ ότι θα συμφωνούσαμε με την επιβολή αυτού του πρόσθετου φόρου πολυτελείας, που αφορά τα αυτοκίνητα.
Στην έκτακτη εισφορά  στα  κέρδη των νομικών προσώπων έχουμε μία πάγια θέση: Δεν υπερψηφίζουμε τις έκτακτες εισφορές. Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά προβληματικές, από πλευράς φορολογικού δικαίου  και δεν θέλουμε να την κάμψουμε αυτή. Θα βλέπαμε, όμως, ότι θα μπορούσε να τεθεί ένας φόρος  στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, ειδικώς για την παρούσα φάση.
Όμως και γι’ αυτό το λόγο, επειδή εν μέρει  συμφωνούμε και εν μέρει διαφωνούμε με τις ρυθμίσεις, θα καταψηφίσουμε και το άρθρο πέμπτο.

Τα άρθρα έκτο και έβδομο, που αφορούν τα οργανωτικά μέτρα των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και την έναρξη ισχύος του νόμου, θα τα υπερψηφίσουμε.
===========================================================================

       Κος Γιώργος Καρατζαφέρης Θα ήθελα να έχω μία διαβεβαίωση - ότι γι’ αυτό το χρέος, που οδηγούμεθα εκεί που οδηγούμεθα σήμερα, ....... θα βρεθεί ένας τρόπος να απολογηθούν κάποιοι. Εγώ προτείνω να υπάρξει μία επιτροπή, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν οι πολιτικοί Αρχηγοί και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, για να εξετάσουμε τους Πρωθυπουργούς και να τους πούμε: «Γιατί αύξησες το χρέος κατά την περίοδο εκείνη;». Να μας πουν: «Αυτό ήταν επένδυση, αυτό ήταν δάνειο, αυτό ήταν άλλο, αλλά και αυτά είναι αδικαιολόγητα». Να ακούσει ο ελληνικός λαός τι έφταιξε και οδηγείται στη λαιμητόμο. Γιατί σήμερα να έχουμε αυτό το οδυνηρό προνόμιο να πούμε εάν η χώρα πρέπει να εκτελεστεί ή να μείνει σε κώμα; ..... Είναι εύκολη απόφαση ή θα λάβουμε μια απόφαση απλώς με μικροκομματικά πολιτικά κριτήρια «είπε αυτός έτσι, να πάω εγώ έτσι»;
Τι ζητάμε σήμερα; Τι ψηφίζουμε; Να καταλάβουμε.
Ψηφίζουμε εάν θα έχει μισθό την 1η του μηνός ο Έλληνας δημόσιος υπάλληλος, εάν θα πληρωθούν οι συντάξεις.
Εάν ο οποιοσδήποτε με επιχειρήματα μου πει ότι θα βρούμε λεφτά, χωρίς αυτήν την είσοδο, την εισπήδηση στη χώρα μας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εγώ αμέσως θα προστρέξω στην άποψη αυτή.
Ένας να μου πει. Πρέπει να βρούμε 10.000.000 ευρώ σε μία εβδομάδα.
Έχει κανείς να μου πει από πού; Να μου πει συγκεκριμένα πράγματα, όχι λόγια.
Έχετε όμηρο την πατρίδα, την οικογένειά μας και καλούμεθα να πληρώσουμε λύτρα για να τους σώσουμε. ....
Κάποιοι ρισκάρουν να μην πληρώσουν τα λύτρα. Μπορεί να εκτελεσθεί, όμως, η πατρίδα.
Αυτή είναι η εικόνα της πατρίδος. Μια πατρίδα, η οποία δεν υπάρχει, γιατί εσείς πλοηγηθήκατε για να τη φέρετε σ’ αυτήν την κατάσταση. Έχετε ευθύνες και εμείς δεν παίρνουμε μεγαλύτερη ευθύνη να αφήσουμε την πατρίδα ακάλυπτη.
Δεν ξέρουμε εμείς ότι υπάρχει πολιτικό κόστος; Δεν το ξέρουμε;
Θα πρέπει να εξηγούμε στον καθένα που θα συναντάμε ότι υπήρχε κίνδυνος να τα χάσεις όλα, γι’ αυτό περιορίσου σ’ αυτό που σου δίνουν;
           Έτσι, λοιπόν, έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του θανάτου, της εκτέλεσης και του κώματος.
Εμείς θα προτιμήσουμε αυτό: Να υπάρχει μία ελπίδα. Και να το ξέρετε καλά εσείς του ΠΑΣΟΚ, είσαστε μια από τις πιο αδύναμες Κυβερνήσεις. Η μόνη λύση είναι η οικουμενική κυβέρνηση.
Να λάβει ευθύνες και να προστατεύσει τον ελληνικό λαό από όλα αυτά τα προεδρικά διατάγματα, στα οποία μας ζητάτε «λευκή επιταγή».
Και την ίδια ώρα εδώ, κύριε Υπουργέ, παροχή οδηγιών για την υλοποίηση εισοδηματικής πολιτικής του έτους 2010. Ακούστε το. Σελίδα 6. «Στο διοικητή και τους προέδρους των νομικών προσώπων και μέχρι του διπλάσιου του ορίου στο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο». Δηλαδή, 5.900; 12.000. Παράθυρα για δωδεκάρια. 1η Απριλίου. Το μήνα που πήγαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εσείς δίνετε 12.000 ευρώ στους οποιουσδήποτε διοικητάδες. Εδώ λέγαμε να τα κόψετε. Τολμάμε; Να πούμε οροφή για τα τρία χρόνια τα 4.000 ευρώ για όλους, είτε είναι πρόεδρος του ΗΛΠΑΠ, είτε είναι Βουλευτής, Πρωθυπουργός, οποιοσδήποτε, για να πούμε στον άλλον «Θα μείνεις στο επίδομα των 500». Να τα κατεβάσουμε όλα. Ανώτατο όριο τα 4.000. Δεν μπορούμε να νομοθετούμε εμείς να πεινάσει ο ελληνικός λαός και κάτω τα υπόγεια να είναι γεμάτα «LEXUS», «BMW» και «MERCEDES». Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε; Φωνάζουμε, τσακωνόμαστε, λέμε οτιδήποτε, καβαλάμε τα «LEXUS» και φεύγουμε; ……………….

         Κος Ροντούλης Αστέριος : Σ αυτή την χώρα υπάρχουν πολίτες, οι οποίοι πρέπει να φάνε και για να φάνε –για να το πω τόσο απλά- πρέπει την 1η του μήνα να πάρουν τους μισθούς, να πάρουν τις συντάξεις, όπως και να νιώθουν και τις καταθέσεις τους -όσοι εξ αυτών έχουν- ασφαλείς. Αυτά σκέφτεται κάθε εχέφρων οικογενειάρχης πολίτης. ………………………
           ..........................μέχρι το 2013 το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει παλαιά δάνεια ύψους 86.000.000 ευρώ. Πώς θα αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια; Πείτε μας συγκεκριμένα πράγματα.
Άρα, λοιπόν, βρεθήκαμε υπό την αδήριτη ανάγκη να προσφύγουμε, έτσι όπως κατέληξαν τα πράγματα, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να πάρουμε μια χρονική ανάσα ανασυγκρότησης.
Πρέπει να μειωθούν οι τιμές, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, για να υπάρξει αυτή η εξισορρόπηση της απώλειας της εισοδήματος.
Και εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη πρόταση. Ο μέσος όρος τιμών –αναφέρομαι στα προϊόντα ευρείας καταναλώσεως σούπερ μάρκετ κ.λπ.- που ισχύει σε Γαλλία και Γερμανία, να ισχύει στην Ελλάδα. Να περάσουμε έναν τέτοιο νόμο. Να τιθασεύσουμε την αισχροκέρδεια και να βοηθήσουμε τον απλό πολίτη, που βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται.

Σχόλια του Κου Γιαννικούλη Κ.Χρήστου

Διαφωνήσαμε με με τα μέτρα του Νομοσχεδίου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να στείλουμε εκατομμύρια Έλληνες στους σκουπιδοτενεκέδες να ψάχνουν για αποφάγια.  

Καταψηφίσαμε ΟΛΑ τα αντιλαϊκά μέτρα προτείνοντας τις δικές μας λύσεις οι οποίες δεν εισακούστηκαν απ τους αλαζόνες της κυβέρνησης.

Επιλέξαμε την ελπίδα , όχι τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδος και των Ελλήνων σε αντίθεση με τα κόμματα τις αριστεράς και τη ΝΔ που επιδίωξαν την πτώχευση και ον ακαριαίο θάνατο της Ελλάδος και κατά συνέπεια των Ελλήνων.

Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο του πολιτικού κόστους για τη σωτηρία της πατρίδος κι όχι το λαϊκισμό των κομμάτων της αριστεράς και της ΝΔ που ενώ  καταψήφισαν δεν μας είπαν που θα βρεθούν τα χρήματα.  

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 24 δις ευρώ  
(ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ……. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΚΟΥΣ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ)


Πηγή που αναφέρει το έλλειμμα: Ελληνική Δημοκρατία/Ελληνική Στατιστική Αρχή http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/greek_economy_7_10_2011.pdf  ‘Έκδοση 56 Σελίδων με τίτλο η Ελληνική οικονομία / 7 Οκτ 2011, Σελίδα 22, Πίνακας 8 , γενικά μεγέθη 2000-2010.

Στο βίντεο παραδεχετε το έλλειμμα ακόμα και ο οικονομολόγος  Κος Καζακης 



Μετά τα παραπάνω προκαλώ τους περί άλλα τυρβάζοντες να μου πουν που θα βρίσκονταν λεφτά την 1 Ιουνίου για μισθούς συντάξεις και λειτουργικά έξοδα του κράτους τι στιγμή που μας έλειπαν 24 δις και  το κράτος χρωστούσε σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία 110 δις υπό μορφήν ομόλογων. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει που θα βρίσκονταν τόσα χρήματα χωρίς δανεισμό.Αν δεν πληρώνονταν τα ομολογα θα υπήρχαν συντάξεις ;  Ομολογιακό δάνειο ύψους 10 δις € έπρεπε να αποπληρωθεί στις 18 Μαΐου 2010
Πως θα λειτουργούσαν Νοσοκομεία, Σχόλια, Πανεπιστήμια, Στράτος, Αστυνομία, Πυροσβεστική και το κυριότερο μια χώρα που χρωστά 350 δις που δεν παράγει ούτε οδοντογλυφίδες, μια χώρα με ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών χρειαζόμαστε δηλαδή 36 δις ευρώ παραπάνω από ότι βγάζουμε Που θα έβρισκε μέχρι το 2013  90 δις ….€ για αποπληρωμή παλαιών δανείων   ξεχωριστά για μισθούς και συντάξεις;
Που θα έβρισκε 147 δις € για την περίοδο 2013 - 2014 για αποπληρωμή παλαιών δανείων μισθών και συντάξεων , φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει στάση πληρωμών δεν έχουν καταλάβει ότι αν είχαμε πτώχευση το πρόβλημα τους δεν θα ήταν ο σχολιασμός του μνημονίου αλλά το γουργουρητό στο άδειο τους στομάχι ....και το πώς θα το γεμίσουν. 
Στη συζήτηση που έγινε στις 6 Μαΐου , αιτιολογήσαμε το γιατί και καταψηφίσαμε όλα  τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν δώσαμε καμία λευκή επιταγή αγωνιστήκαμε για το καλύτερο δυνατόν ανάλογα με τη δύναμη που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι μας.  

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε τη δύναμη της πλειοψηφίας , ήταν αυτό που θα έπρεπε να λάβει υπ όψιν τις θέσεις μας, να προσαρμόσει και να διαπραγματευθεί ανάλογα προς το συμφέρον του έθνους και των Ελλήνων πράγμα που δεν έκανε .

Η  τρόικα όπως λένε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησε αύξηση εσόδων και μείωση δημοσίων δαπανών.

Δεν είπε πώς να το κάνουμε, δεν είπε πάρε απ το μισθωτό και το συνταξιούχο των 600 €. 

Δεν είπε χτυπήστε αλύπητα τους μικρομεσαίους κι αφήστε τους τραπεζίτες και επιχειρηματίες χρηματοδότες σας . (ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ;..........
ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ )
Δεν είπε αυξήστε Φ.Π.Α., Πετρελαιοειδή επιβάλετε έκτακτες εισφορές κλπ.
Αυτές είναι αποφάσεις της Κυβέρνησης τις οποίες καταψηφίσαμε.

Ας αφήσουν μερικοί τις προκαταλήψεις και τον εγκλωβισμό τους στον παλαιοκομματισμό. 

Ας δουν τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως τα παρουσιάζουν τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προβάλουν πάντα το δικομματισμό σαν μόνη λύση ,  που κατευθύνουν συνειδήσεις και μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού , με τη δίκη μας ΕΥΠΙΣΤΙΑ , συμμετοχή και αδιαφορία..


Μην αναπαράγετε ότι ακούτε χωρίς να το ψάξετε οι καιροί είναι δύσκολοι για το μέλλον του τόπου μας. 

Πέραν όλων αυτών που δεν ψηφίσαμε,στο μνημόνιο περιλαμβάνονται

Συνταξιοδοτικό 
Εργασιακές σχέσεις και 
Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων
Καταψηφίστηκαν όλα  

Καλά θα κάνουν λοιπόν τα παπαγαλάκια της αριστεράς και τις ουράς της ΝΔ να πάψουν να πιπιλίζουν την καραμέλα του Αντιμνημονίου χάλασε πια.






ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΕΝΩ  ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.  -  ΤΡΟΙΚΑ
( Παπακωσταντίνου - Προβόπουλος )

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ
( ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ  ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ )

Τα κατάπτυστα προδοτικά άρθρα της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φαίνονται παρακάτω. 
Ούτε η κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου δεν είχε απεμπολήσει ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1)    Παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία σε ιδία περιουσία προς τους Δανειστές.

2) Ακύρωση του δικαιώματος ασυλίας λόγω Εθνικής Κυριαρχίας.
 
3) Το Αγγλικό δίκαιο Δανεισμού διέπει τον Δανεισμό αντί του Ελληνικού. 

4) Οι Δανειστές μπορούν να καταγγείλουν μονομερώς τη Σύμβαση ανά πάσα στιγμή, και με κάθε δικαιολογία, και να απαιτήσουν το Δάνειο πίσω, κηρύσσοντας τη Χώρα σε πτώχευση. 

5) Κάθε δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία.
 
6) Δεν είναι απαραίτητο οι συμβάσεις με τους Δανειστές να περάσουν από τη Βουλή ή από τα Δικαστήρια.

Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΟΜΗ

   
Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. 
  
Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. 

Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου.

Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους· απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας.

Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση. 

Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. 
Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των δανειστών μας.

Η δανειακή σύμβαση είναι Ε Κ Ν Ο Μ Η .

ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική Βουλή, να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 2010 έχει κατατεθεί σε αυτήν.  
Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.

Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε.
Τέτοιους όρους, όμως, ο υ δ έ π ο τ ε αποδεχτήκαμε. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ν` ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 
ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ 
ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. 

Την προδοτική και κατάπτυστη δανειακή σύμβαση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ 

Σχόλια του Κου Γιαννικούλη Κ.Χρήστου

Κατ αρχήν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία ,Πρωθυπουργοί - υπουργοί και υφυπουργοί οικονομικών , τα τελευταία 30 χρόνια .
Να δημευτούν οι περιούσιες τους και να υποχρεωθούν σε καταναγκαστική εργασία για την αποπληρωμή όλου του χρέους που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού. 
Είναι οι άμεσοι υπεύθυνοι γιατί οδήγησαν την πατρίδα μας στο χείλος της χρεοκοπίας,  με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να δανειστούμε μ αυτούς τους επαχθείς όρους που φυσικά δεν ήθελε και δεν θέλει κανένας.

Είναι αρκετά δύσκολο να βγούμε απ αυτή την κρίση, άλλα τουλάχιστον δεν παραδοθήκαμε, δεν αυτοκτονήσαμε,  το παλεύουμε γιατί πιστεύουμε πως είναι μπόρα και θα περάσει.  
 
Η Κυβέρνηση όμως τελικά παραδίδει όπως είδατε τα πάντα άνευ όρων, είναι μια κυβέρνηση εντολοδόχων πρέπει να φύγει και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τη διώξουμε.

Μερικοί λένε να μην πληρώσουμε (στάση πληρωμών) μα αν δεν πληρώσουμε θα μας πάρουν τα πάντα.  Αν γίνει στάση πληρωμών θα γίνει παύση πληρωμών και σε μισθούς και συντάξεις , θα μας πάρουν  και τα σπίτια μας ακόμα που είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες .
Άκουσα κάποιους άλλους που λένε να ξανά γυρίσουμε στη δραχμή  , δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα , δεν προβλέπετε αποχώρηση κράτους από την ΟΝΕ και επιστροφής στο παλιό του Νόμισμα και επιπλέον αν  κάναμε κάτι τέτοιο το χρέος μας θ ανέβει πολύ περισσότερο απ ότι είναι σήμερα.
Προτάσεις θέλουμε όχι αερολογία και μπαρούφες……..
Κάποιοι θέλουν να μας πτωχεύσουν αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους περάσει.
Υπάρχει ορυκτός πλούτος στην Ελλάδα αυτόν θέλουν. Θα τους τον δώσουμε;

Όταν σε φέρνουν στο χείλος του γκρεμού δεν επιλεγείς την αυτοκτονία, επιλεγείς την ελπίδα της ζωής για να μπορείς να διαπραγματευτής . 
Δοκιμάσαμε να σωθούμε ,δεν θα τους κάνουμε την χάρη να αυτοκτονήσουμε για να μας πάρουν τ ασημικά μας τσάμπα , θα αντισταθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε στο πλιάτσικο που θα επιχειρήσουν. Για να αντισταθούμε όμως πρέπει να μείνουμε ζωντανοί . 
Η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και ο θεός της Ελλάδος για μια ακόμα φορά δεν θα την αφήσει να χαθεί.

Εδώ που μας έφτασαν τα δυο μεγάλα κόμματα να μην μπορεί να ζήσει το κράτος ούτε μια μέρα χωρίς Δανεικά, κάποια πράγματα ήταν αναγκαίο κακό για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να ζούμε έστω και με λιγότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits