Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Σαχινίδης: "Οντως, οι γερμανοί μας χρωστούν 162 δισ σε πολεμικές αποζημιώσεις"



- Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ.
- Στα 162 δισ δεν έχουν προσμετρηθεί οι τόκοι
- Το δημόσιο χρέος μας αυξήθηκε 20 δισ σε 6 μήνες

Τι να πρωτοκρατήσει κανείς από όσα ακούστηκαν από την απάντηση σε μια επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών και Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστή Αϊβαλιώτη προς το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.

Κατ' αρχήν, το Δημόσιο Χρέος μας διογκώθηκε κατά 20 δις ευρώ μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου.

'Ομως πιο εντυπωσιακά, γιατί από χρέη έχουμε συνηθίσει, είναι όσα ακούστηκαν από τον κ. Σαχινίδη για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο κ. Αϊβαλιώτης κατέθεσε μελέτη οικονομολόγων οι οποίοι υπολόγισαν το ύψος των οφειλόμενων Γερμανικών αποζημιώσεων ως εξής:

-108 δισ. ευρώ από την επιδικασθείσα αποζημίωση υπέρ της Ελλάδος εκ μέρους της Διεθνούς Διασκέψεως Ειρήνης των Παρισίων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.
-54 δισ. ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που η Ελλάδα κατέβαλε το 1942 στους Γερμανούς.

Ο κ. Σαχινίδης απάντησε στην Ερώτηση του κ. Αϊβαλιώτη αναφέροντας ότι το ζήτημα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων από την Γερμανία παραμένει ανοιχτό στα πλαίσια των διμερών επαφών Ελλάδας - Γερμανίας και δεν προσδιόρισε πότε θα υπάρξει συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την πληρωμή τους.

ΠΗΓΗ : http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits