Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Συναίνεση και για το τζαμί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


mosque_mΣυναίνεση και σύμπτωση απόψεων για την δημιουργία τεμένους, ήταν επακριβώς τα λόγια του Φίλιππου Πετσάλνικου, προέδρου της Βουλής, όταν ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας περί του άρθρου 29 του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα. Το άρθρο το οποίο αφορούσε την κατασκευή ισλαμικού τεμένους, στην περιοχή του Ελαιώνα - Βοτανικού. Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 214 βουλευτές. Ναι στο άρθρο ψήφισαν οι 198, αποδεικνύοντας μια διακομματική υποστήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αριστεράς. Όχι ψήφισαν οι 16 βουλευτές βουλευτές του ΛΑΟΣ οι οποίοι άλλωστε ως κοινοβουλευτική ομάδα ζήτησαν την ονομαστική ψηφοφορία.
Είναι λοιπόν η πρώτη μέρα στην ιστορία του ελληνικού κράτους, στην οποία επανέρχεται στην Αθήνα το τζαμί. Με την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής, εκτός του ΛΑΟΣ. Μια ημέρα την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα θυμούνται οι εναπομείναντες Έλληνες στον τόπο αυτό, όταν τα τζαμιά θα έχουν πολλαπλασιαστεί και στις γειτονιές της πόλης θα ακούγονται οι μουεζίνηδες.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι κατά την χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής για το θέμα ανέβηκαν οι τόνοι με ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ Γ. Καρατζαφέρη και Γ. Παπακωνσταντίνου με τον πρώτο να κατηγορεί την κυβέρνηση, λέγοντας ότι με τη δημιουργία Τζαμιού «κατασκευάζει τρομοκράτες».
Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξέφρασε την άποψη ότι, «η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους, θα αποτελέσει βόμβα για την χώρα» και πρόσθεσε ότι «σε ένα σταθερό και ισχυρό μουσουλμανικό κέντρο, θα δημιουργούνται επικίνδυνοι τρομοκράτες».
Η ΝΔ υπερψήφισε το νομοσχέδιο, συναινώντας στην κατασκευή τζαμιού. Και ήταν άλλωστε δική της ιδέα, καθώς το συγκεκριμένο άρθρο αποτελούσε ένα remake τροπολογίας που είχε φέρει στην Βουλή η Μαριέττα Γιαννάκου. Και αν η Γιαννάκου πλήρωσε την στάση της σε αυτό το ζήτημα και στο ζήτημα του βιβλίου, με την βουλευτική της έδρα, το κόμμα της την ... τακτοποίησε στην Ευρωβουλή. Και από ό,τι φαίνεται θα φροντίσει να την ξαναέχει υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

 http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits