Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Mε την ημισέληνο, το τζαμί των Αμαξάδων ...Την παραδώσαμε την Θράκη μας κ .του ΥΠΕΞ;


ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠO
Ο Τούρκος δήμαρχος Σισλί επιμελήθηκε την διακόσμηση  και τις θρησκευτικού χαρακτήρα οροφογραφίες, εδώ στην ελληνική Θράκη
Υποδοχή ηγέτη με τεράστια  πανό και πλήθος κόσμου οργανώθηκε χθες με τους ψευτομουφτήδες σε πρώτο πλάνο


Τρία λεωφορεία έφτασαν από την Κων/πολη, ενώ πραγματοποιήθηκαν αστραπιαίες συναντήσεις με δημάρχους Κομοτηνής και Ιάσμου και δόθηκαν αντίστοιχες προσκλήσεις

Ο Μουσταφά Σαρή Γκιουλ παίρνει την ανθοδέσμη που του προσφέρει μια κοπέλα ενώ φθάνει στο χωριό

Οι Αμαξάδες Ροδόπης είχαν τέμενος πολύ καλοσυντηρημένο και τεράστιο αλλά απέκτησαν και δεύτερο, φτιαγμένο στα αρχιτεκτονικά πρότυπα των τουρκικών τζαμιών με όλα τα στοιχεία που θα χαρακτήριζαν εκεί ένα θρησκευτικό χώρο.

Τα τρία παιδιά ο Τζεμ, ο Ρετζέπ και ο Σερντάτ μας ξεναγούν ενθουσιασμένα
που βλέπου τόσο κόσμο στο χωριό τους

Είδαμε ακόμη και την ημισέληνο κόκκινη κι εντυπωσιακή σε παράθυρο βιτρό, στο κεντρικό χώρο της προσευχής που την βλέπεις μόλις περάσεις το κατώφλι.


Την διακόσμηση τα εσωτερικά και εξωτερικά θρησκευτικά σχέδια προσευχές στα Αραβικά και διακοσμητικά μοτίβα χρηματοδότησε ο δήμαρχος της πιο επιφανούς συνοικίας της Κων/πολης Μουσταφά Σαρή Γκιούλ,  ένας γκριζομάλλης 40άρης της σύγχρονης γενιάς πολιτικών και αυτοδιοικητικών της Τουρκίας που έφτασε με τρία λεωφορεία επισκεπτών και συνοδεία.



Η υποδοχή που του επιφυλάχτηκε στο χωριό των Αμαξάδων που είναι μεικτό μεγάλη, ενώ δύο τεράστια πανό υπήρχαν στην είσοδο του τεμένους κι απέναντι σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή που τον καλωσόριζαν.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια με τους γνωστούς
παράγοντες της μειονότητας σε πρώτο πλάνο

Βέβαια θερμό λόγο προσφώνησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ενώ οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής είχαν την πρωτοκαθεδρία μαζί με την γνωστή ηγεσία των κομματικών του DEB  και των τοπικών συλλόγων που συνωστιζόταν για τις φωτογραφίες δίπλα από το βήμα του επισκέπτη.


Οι επισκέπτες από την Τουρκία παρέμειναν στο θρησκευτικό μέρος της τελετής και στην συνέχεια γευμάτισαν στο «Αρνεμούσι» του Ιάσμου με θέα τον οικισμό.

Το τζαμί ολοκληρώθηκε με έρανο των κατοίκων ωστόσο τα εύσημα πήρε ο Τούρκος δήμαρχος που έβαλε την δική του «πινελιά» και το όνομά του μνημονεύεται σε δύο πινακίδες

Σε όλο τον κόσμο υπήρχε πρόβλεψη για προσφορά φαγητού μέσα από καζάνια που μαγείρεψαν οι γυναίκες του χωριού με πιλάφι κρέας σούπα  αρριάνι  και χαλβά. Τα μικρά παιδιά και οι γυναίκες απόλαυσαν μετά την τελετή το απόκτημά τους που το περιεργαζόταν.

Είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τους δημάρχους Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη και Ιάσμου Καδή Ισμέτ
Ρεπορτάζ  Μελαχροινή  Μαρτίδου
xronos.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/09/m.html#ixzz1XdMU3KLj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits