Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.......ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ!!!

Λίγα για την ιστορία για να κατανοήσουμε πού και πώς ξεκίνησαν που πάνε και να ορίσουμε πού και πώς θα τελειώσουν. Οι σημειώσεις μου είναι από τον κ. Γεώργιο Πρίντζιπα. Θα ακολουθήσουν και πλήθος άλλων σημειώσεων και διαλέξεων στα πλαίσια της θωράκισης των Ορθοδόξων αλλά και ετεροδόξων ανθρώπων από αυτό τό μισητό θρησκοφανές ρεύμα που σκοπό έχει την υποταγή του ανθρώπου σε σκοτεινά κέντρα.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το ισλάμ στην εποχή όπου η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν στις ένδοξες μέρες αντιμετωπίστηκε με μία περιφρόνηση. Ο Δαμασκηνός την ονομάζει αίρεση με δόγματα και μάλιστα χριστιανική αίρεση και κανείς λόγω των πράγματι εξευτελιστικών για τον άνθρωπο θεωριών δεν του δίνει σημασία. Μόνο ο Αγιος Ιωάννης ο Ομολογητής διείδε τον κίνδυνο και είπε ότι είναι μία νέα θρησκεία η οποία διαδίδει την πίστη της δια των όπλων. Σημειωτέον ότι ο Αγ. Ιωάννης ο Ομολογητής ήτο σύγχρονος του Μωάμεθ. Όταν το ισλάμ το 1071 αρχίζει να κατακτά εδάφη της αυτοκρατορίας, και μάλιστα μετά την μάχη του Ματζικέρτ όπου ο Ρωμανός ο Διογένης ηττάται από τον Τούρκο Σελτσούκο Σουλτάνο και ανοίγει η πόρτα στον κορμό της αυτοκρατορίας; Και κατόπιν της μάχης στο Βάριο (σημερινό Μπάρι) όπου χάνουν την κάτω Ιταλία οι βυζαντινοί την επόμενη χρονιά ο κόσμος αρχίζει να αντιμετωπίζει βαριά δεινά. Τότε αρχίζει και μία προπαγάνδα από τους Τούρκους ότι δηλαδή η ήττα των χριστιανών είναι ένδειξη της άρσης της ευλογίας του Θεού έναντι της αυτοκρατορίας και μεταφορά στους Σελτσούκους Τούρκους. Τότε πλέον στο Βυζάντιο καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με κάτι σοβαρό!

Ο Γρηγόριος ο Παλαμάς λέγει ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά και ο Εμμανουήλ Β΄ο Παλαιολόγος έχει διάλογο με το ισλάμ. Όταν αργότερα επικρατεί το ισλάμ, οι Ορθόδοξοι πατέρες προσπαθούν να εμψυχώσουν τον λαό και αρχίζουν να κυκλοφορούν εσχατολογικές προφητείες. Ένα χαρακτηριστικό του ισλάμ είναι ότι στα κράτη όπου επικρατεί επιβάλει τον Ιερό Νόμο ο οποίος διέπει τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο. Γραπτή πηγή είναι το Κοράνιο αλλά υπάρχουν και άγραφες πηγές που το ερμηνεύουν πχ. Τα Χαντίθ (γνώμες), οι Πράξεις των Χαλιφών, οι Διδασκαλίες των Ουλεμάδων. Και εδώ είναι το τραγελαφικό. Αυτές οι πηγές μπορούν να αναιρούν τις γραπτές δηλ. το Κοράνι π.χ. οι Χριστιανοί έχουν δικαίωμα προνομίων (γραπτή πηγή) στο χαντίθ υπάρχει το αντίθετο. Έτσι κανένας μουσουλμάνος δεν αντιφάσκει ό,τι και να κάνει! Αυτό βεβαίως επιβεβαιώνει και τρανώς α) ότι οι πηγές δεν είναι θεόπνευστες β) ότι δεν μπορεί ο μωαμεθανισμός να θεωρηθεί ως θρησκεία.

Μανιχαϊστικά χωρίζει τον κόσμο σε δύο κομάτια. 1) Ο οίκος darel islam δηλ οι μουσουλμάνοι και 2) ο οίκος darel harb δηλ οι μη μουσουλμάνοι. Πρέπει δε ο κόσμος του dar el harb να υποταγεί με το Τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στον dar el islam. Οι ειδωλολάτρες πρέπει να σφαγούν ή να γίνουν μουσουλμάνοι. Όσο δε για αυτούς που ανήκουν στις αποκεκαλυμμένες θρησκείες δηλ ιουδαϊσμό, χριστιανισμός, ζωροαστρισμός, αυτοί έχουν δικαίωμα ζωής. (αποκεκαλυμμένες σημαίνει που τους έχει δοθεί ο νόμος δι' αποκαλύψεως). Ζούν αλλά με φοβερές φορολογικές επιβαρύνσεις, πιστεύοντας ότι θα τους προσυλητίση; θα έχουν δε όλα τα δημοσιονομικά βάρη. Είναι δηλ ανεκτοί όχι ότι έχουν δικαιώματα.
Αυτούς λοιπόν είναι που τους παραχωρεί η δήθεν ελληνορθόδοξη εκάστοτε κυβέρνηση χώρους δήθεν λατρείας (αναρωτιέμαι σε ποιόν θεό του μίσους και γιατί), αυτούς είναι που οι ανίδεοι αριστεριστές βοηθούν να επιβληθούν (για να γίνουν γιουσουφάκια τους), και οι ανεγκέφαλοι αθεϊστές για να προτάξουν τον δήθεν εκσυγχρονισμό τους. Μην μου πείτε ότι δεν ήξεραν. Δεν ήξεραν, άς ρώταγαν και μάλιστα όταν κατέχουν θέσεις και παίρνουν λαούς στο λαιμό τους!!!!!! Χωρίς περιστροφές δεν είναι μόνον δωσίλογοι σε αυτή τη ζωή αλλά θα κριθούν και στην μετέπειτα χωρίς αμφιβολία.

Ας συνεχίσουμε λίγο την ιστορία για να μην αφήσουμε περιθώρια παρερμεινιών σε ό,τι αφορά γεγονότα. Πάμε λοιπόν στην πτώση της Βασιλεύουσας. Ο Μωάμεθ ο πορθητής παρεχώρησε προνόμια στους χριστιανούς. Ο ίδιος δεν ήταν και πολύ πιστός, αλλά ήταν καλός στρατηγός, πανέξυπνος και καλό πολιτικός. Κατάλαβε ότι δεν ήταν συμφέρον να σφαγούν όλοι οι Χριστιανοί διότι είχαν το εμπόριο στα χέρια τους αλλά και άλλες γνώσεις πολιτισμικές και πολιτιστικές. Ήσαν επίσης αυτοί που θα πλήρωναν με βαρείς φόρους όλο το δημοσιονομικά βάρη. (Μήπως κάποιοι εβραιομασώνοι έχουν στο DNA τους κάποια κατάλοιπα. Ποιοι να είναι, ποιοι να είναι!). Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Μεχμέτ σκηνοθέτησε κάποια παράδοση της Πόλεως. Έτσι εξηγείται γιατί έλεγε στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να παραδοθεί ή Πόλις και όχι να κατακτηθεί. Στον πατριάρχη Γενάδιο Σχολάριο παραχωρούνται προνόμια (υπάρχει και κείμενο προνομίων). Του εδόθη το προνόμιο να έχει τα ίδια προνόμια που είχαν και οι πρό αυτού Πατριάρχαι. Έτσι ενασμενίζεται ότι η τουρκική κατοχή είναι η συνέχεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Εκδίδονται και τα αντίστοιχα νομίσματα όπου ο Μωχάμεντ αναφέρεται ως αυτοκράτωρ Τούρκων και Ρωμαίων. Το 1430 έχομε γραπτώς τα προνόμια που εδώθησαν για τα Ιωάννινα, την Θεσσαλονίκη στο Σινά. Υπολογίζεται ότι τά ίδια ήταν και για τον Πατριάρχη Κων/λεως. Παρ' όλ'αυτά πετάνε τον Πατριάρχη από τους Αγ. Αποστόλους όταν χρειάστηκε να κάνουν την εκκλησία τζαμί. Τα προνόμια δε αυτά καταπατήθηκαν πολλές φορές άγρια. Έτσι ή αλλιώς είναι μέσα στα πλαίσια του ιερού νόμου τους. Ας κρατάμε υπ' όψιν ότι ό,τι λέει το Κοράνι ανατρέπεται από τις άγραφες ερμηνείες.! Καταλαβαίνεται τώρα γιατί λένε ότι έχουμε τους ίδιους προγόνους και πώς πάνε να κλέψουνε την Ιστορία μας και ό,τι δημιουργήσαμε. Οικειοποιούνται όχι μόνο τα αγαθά, τα σώματα, τις ψυχές αλλά θέλουν να αλλάξουν ό,τι πολιτισμό υπήρχε, ει δυνατόν, από κτίσεως κόσμου. Μήπως γνωρίζετε κάποιον άλλον που θέλει το ίδιο; !

Τα προνόμια ανέδειξαν τον Ορθόδοξο Πατριάρχη ο οποίος ανάγεται σε φοβερή πολιτική δύναμη. Στην Ρωμανία τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ο αυτοκράτωρ ασχολείται με τα πολιτικά θέματα και ο πατριάρχης με τα θρησκευτικά. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Ο,τι απέμεινε από την σφαγή πρέπει να ζήσει. Τα προνόμια βοήθησαν το Γένος να διατηρηθεί. Ο Σουλτάνος ξέσπαγε το μένος του στην πολιτική δύναμη των ρωμιών δηλ το Πατριαρχείο το οποίο έμαθε να χρησιμοποιεί τρόπους να εξασφαλίζει την ζωή και την παιδεία των Χριστιανών. Οι Τούρκοι βεβαίως δεν ασχολούνται ούτε με την παιδεία των δικών τους παιδιών πόσο μάλλον των χριστιανών. Το πατριαρχείο εφήρμοζε το ρωμαϊκό δίκαιο στις οικογενειακές σχέσεις των χριστιανών. Βεβαίως και οι τούρκοι δεν θέλουν τον Ιμάμη να ασχολείται με τους κατώτερους Χριστιανούς.

Οι εξισλαμισμοί είναι παλαιά συνήθεια του ισλάμ και την εφήρμοζαν οι Σελτσούκοι. Ρώτησαν τον Ομάρ (διάδοχο του Μωάμεθ) αν πρέπει να εξισλαμίζουν πληθυσμούς και αυτός απάντησε ότι ο Θεός δεν έστειλε τον προφήτη να εισπράττει φόρους αλλά να ευαγγελίζεται το όνομα του Αλλάχ. Έτσι έχουν εδώ την ιερή κάλυψη για εξισλαμισμό.

Στα κείμενα ορθόδοξων συγγραφέων υπάρχουν αποδείξεις για τον βίαιο εξισλαμισμό ορθοδόξων πόλεων. Δεν είναι τυχαίο που όταν ξεκίνησαν οι Σελτσούκοι τις κατακτήσεις ήσαν όλοι μογγολικής καταγωγής με ακραία μογγολικά χαρακτηριστικά. Όταν όμως πολιόρκησαν την Πόλη πολλοί είχαν ινδοευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Οι ευρύτατοι εξισλαμισμοί είναι ένα φαινόμενο που μειώνει την εκκλησιαστική ζωή. Οι εξισλαμισμοί είναι ευρύτατοι έως και τον 19ο αιώνα. Είναι δε βιαιότατοι. Λένε ότι μόλις κατακτούσαν μία πόλη εφήρμοζαν τον βίαιο εξισλαμισμό πχ στην Νίκαια. Οι εξισλαμισμοί είναι επιτυχείς όμως ευρέως, παρότι γίνονται εξωμότες και πατούν τον σταυρό του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. ¨Όταν ο Ιωάννης Καλέτας ΙΔ΄ερωτάται γι ' αυτό απαντά ότι τα αίτια είναι 1) Η πεποίθηση ότι ο Θεός εξ' αιτίας των αμαρτιών τους τους εγκατέληψε γι'αυτό ίσως πρέπει να πάνε σε άλλη θρησκεία. Οι μωαμεθανοί διαδίδουν ότι κατατροπώνονται λόγω ψευδούς ιδεολογήματος το οποίο πιστεύουν δηλ. τον Χριστιανισμό. Ο Αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς σε κείμενό του το 1455 όπου αναφέρει ότι όταν αιχμάλωτος από τους Οθωμανούς- αιχμαλωτίστηκε σε ένα ταξίδι του- και συζητώντας με έναν ιδεολόγο του ισλάμ του ανέφερε ότι όταν σκότωναν τους λόγιους και τους μορφωμένους ήταν εύκολο να μετατρέψουν την πίστη των αμαθών. 2) Μετά από Νίκη οι τούρκοι (μωαμεθανοί) πιστεύουν ότι πρέπει να προσφέρουν νέους μωαμεθανούς για να εξασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισό τους 3) Έχουν αφάνταστο φανατισμό συνδεδεμένο με αποστολική τάση. Εξισλάμιση ως λύτρο έναντι των αμαρτιών τους. Έχουν δηλαδή αλλοιώσει το λέγειν της Καινής Διαθήκης ως προς την μετάνοια κάποιου. Αυτά τα διαβάζουμε στα συναξάρια των Νεομαρτύρων. Όταν ένας γινόταν εξωμότης και μετά καταλάβαινε ότι ήταν λάθος και είχε αμαρτήσει και ήθελε να μετανοήσει εγένετο Νεομάρτης. Επήγαινε σε έναν γέροντα, υπήρχαν στο Αγ. Όρος πολλοί, τον λεγόμενο Αλήπτη (κατά το πρώτυπον των Ολυμπιακών Αγώνων όπου αλήπτης ελέγετο και αυτός που ετοίμαζε κάποιον αθλητή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες). Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται είναι αυτό της συκοφαντίας ή αββανίας όπου κάποιοι πήγαιναν και διέδιδαν ότι κάποιος έλεγε ότι θέλει να γίνει μουσουλμάνος, τον έπιαναν τον έφερναν εμπρός στον ιμάμη και του ανεκοίνωναν ότι ήρθε η ώρα να γίνει μουσουλμάνος . Εάν βεβαίως εφοβείτο τότε γινόταν, εάν έλεγε όχι τον βασάνιζαν και τον σκότωναν. Έχομε ολόκληρα χωριά όπου είχαν εξωμόσει οι άνδρες και μόνο οι γυναίκες πήγαιναν στην εκκλησία. Για την έκταση των συκοφαντιών γράφει σε επιστολή του ο πατριάρχης Μελέτιος Πηγάς στον Τσάρο λέγοντας ότι οι χριστιανοί εξισλαμίζονται και αιτία είναι οι αββανίες.

Για τις εξισλαμίσεις έγραψαν πολλοί λόγιοι όπως ο Νεόφυτος Ροδινός, 16ος αι., ο Νεκτάριος Τένπος κ.α. Στην Μικρά Ασία από τις 140 μητροπόλεις έμειναν μόνο 13. Η συνέπεια : Το γένος έχανε δυνάμεις. Εδώ να αναφέρομαι και ένα άλλο αίτιο το παιδομάζωμα. Ο εξωμότης έπαυε να ανήκει στους υποδούλους και μετεφέρετο στους κατακτητές. Οι εξωμότες έπρεπε να πατήσουν τρείς φορές τον Τίμιο Σταυρό και να φωνάξει ένας είναι ο Θεός ο Αλλάχ και προφήτης αυτού ο Μωάμεθ. Διαβάζομε στο χρονικό των Σερρών του Συνοδινού (Παπασυνοδινός) 17ος αι., ότι καλύτερον ήτο να μη γεννάτο ο άνθρωπος αυτός.

Αντίδραση: Η αντίδράσεις ήταν πολλές. 1) Η εκκλησία αντέδρασε αλλά μόνον όπου υπήρχαν μοναστηριακά κέντρα δίπλα έχομε πολύ μικρούς εξισλαμισμούς 2) οι Λόγιοι και οι μεγάλοι Θεολόγοι . Έγραψαν σπουδαία κείμενα για να ενισχύσουν την πίστη των ανθρώπων. Βέβαια έπρεπε να ξέρεις να διαβάζεις. Μεγάλα αποτελέσματα είχαν α) Ο Σοφιανός, Επίσκοπος Δριδουπόλεως. Βγήκε στα χωριά και εκύρητε, υπομονή σταθεροί στην Πίστη σας, και ότι το ποθούμενο πλησιάζει. Υπήρχαν πολλά χρησμολογικά κείμενα όπως του Λέοντος του Σοφού κ.α. β) Ο Διγενής Ακρίτας του οποίου ο πατέρας είχε γίνει μουσουλμάνος, αυτός κατηχεί την μητέρα του που του ζητά να την βαφτίσει. Αυτός εγκαρδιώνει πάρα πολύ τους Χριστιανούς. γ) Νεκτάριος Τέρπος με το βιβλίο του Αρματωμένος Τόπος κ.α. για να φτάσουμε στον δ) Αγ. Κοσμά τον Αιτωλό που περιδιάβαινε όλη την Ήπειρο και την Στερεά κυρήττοντας με το γνωστότατο πλέον έργο ζωής. Επίσης υπάρχει και ένα άλλο κομάτι αντίστασης που θα αναπτύξουμε άλλη φορά 3) οι Κρυπτοχριστιανοί.

Προς πληροφορίαν όλων, απαντώτας ο καθηγητής Βριώνης στο ερώτημα πόσοι εξωμότησαν αυτά τα 400 χρόνια της σκλαβιάς, η απάντηση είναι δεκάδες εκατομμύρια.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits