Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη του πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ στη Φωκίδα Κου Γιαννικούλη Κ. Χρήστου αναρτήθηκε στην τοπική εφημερίδα Ωρα της Φωκίδος τον Αυγ. 2011




Δημοσ. Θα  ήθελα να ξεκινήσουμε από το τελευταίο γεγονός  με το χασάπη της Νορβηγίας  ο οποίος στις σκέψεις που κατέθεσε στο διαδίκτυο κατατάσσει το κόμμα σας , όπως και αυτό της Χρυσής Αυγής, στα φίλα προσκείμενα. Πως το σχολιάζετε ;
     
Χ.Γ. Όπως αποδείχτηκε εκ των γεγονότων ο Νορβηγος δεν είχε σώας τα φρενας και δεν μπορεί κανείς να δώσει βάση στις σκέψεις ενός ψυχοπαθή.

Δημοσ.   Αρκετοί σας κατατάσσουν στα λεγόμενα ξενοφοβικά κόμματα, στα κόμματα  της πολιτικής σκακιέρας., στα κόμματα της άκρας δεξιάς. Μάλιστα ο προηγούμενος πρωθυπουργός ο κος Καραμανλής σας κατέταξε στα κόμματα των πολιτικών άκρων .Εσείς που θα κατατάσσατε το κόμμα σας και τον εαυτό σας πολιτικά; 

Χ.Γ. Η ταμπέλες αριστερά δεξιά είναι τις λογικής του διαίρει και βασίλευε , τις εφηύραν κάποιοι για να χωρίζονται οι πολίτες και τα κόμματα σε κομμάτια  εχθρικά μεταξύ τους γιατί  τους βολεύει στην επίτευξη των στόχων τους. Το κόμμα μας είναι πολυσυλλεκτικό και έχει μέλη από όλους τους πολιτικούς χώρους …γιατί  «Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς» Είμαστε σε ρήξη με το σάπιο κατεστημένο της μίζας της αδιαφάνειας της κακοδιαχείρισης και τις ατιμωρησίας των 3 οικογενειών που μας οδήγησαν στην πτωχευση και στην εθνική ταπείνωση. Είμαστε Λαϊκό,  δημοκρατικό κόμμα. Έχουμε ιδεολογική αφετηρία τον πατριωτικό παρεμβατισμό και ασπαζόμαστε τα αιώνια ιδεώδη των Ελλήνων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια .

Δημοσ. Κάποτε ο κος Καρατζαφέρης είχε  δηλώσει στη δημόσια τηλεόραση ότι αν είχε την εξουσία θα έδιωχνε  τους μετανάστες από την πρώτη ημέρα, Το συμμερίζεστε; Και αν ναι με ποιους όρους και προϋποθέσεις;

Χ.Γ. Και βέβαια. Μάζευα και υπογραφές για να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο πιστεύω ότι σήμερα έχει ευρεία αποδοχή σε όλο και περισσότερους Έλληνες που μένουν άνεργοι λόγω της πληθώρας των λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα πληθυσμιακά δεν αντέχει άλλους μετανάστες όσοι δεν είναι νόμιμοι θα επιστρέψουν στον τόπο τους  εκτός αν τα διεθνή δίκαια τους καλύπτουν από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ποσόστωση όχι μεγαλύτερη του 3%, δεν μπορούμε να ταΐσουμε και να προσφέρουμε εργασία σε όλους όσους έρχονται, ούτε είναι καλή εικόνα να τους βλέπουμε στα φανάρια να ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Η πατρίδα μας δεν εξασφαλίσει ψωμί και υγειονομική περίθαλψη στους Έλληνες πολίτες που  φορολογούνται απ τα γεννοφάσκια τους, βλέπουμε την κρατική αδιαφορία σε ίδρυμα  της  Άμφισσας, αρνείται να αυξήσει τις κλίνες που επιδοτεί το Ι.Κ.Α. με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τρόφιμοι και προσωπικό του ιδρύματος να βρεθούν στο δρόμο. Διαθέτει όμως κατά ομολογία του Κου Λοβέρδου στη Βουλή 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την υγεία των λαθρομεταναστών. Τέλος ακόμα και ο ίδιος ο Μαρξ ήταν ενάντια στη μετανάστευση έλεγε ότι ‎" Η εισαγωγή ξένων εργατών λειτουργεί προς όφελος του Κεφαλαίου". Αυτοι που τους θωπεύουν προσδοκούν αύξηση των ποσοστών τους και μόνο.
Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να αντιμετωπίσει με μεγάλη προσοχή. Να σας θυμίσω τι έγινε στο κράτος του Λίβανου. Το 1944 απέκτησε την ανεξαρτησία τους από τους Γάλους , ο πληθυσμός του τότε ήταν στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί. ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΕΡΓΑΤΩΝ κυρίως μουσουλμάνων στη χώρα τους. Αυτό είχε σαν επακόλουθο τα παρακάτω αποτελέσματα:
Στις 13 Απριλίου 1975 ξέσπασε στο Λίβανο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ χριστιανών και Μουσουλμάνων Παλαιστινίων που κράτησε ως τις 18 Οκτωβρίου 1976. Σήμερα Ο πληθυσμός του Λιβάνου είναι σχεδόν 4 εκατομμύρια, εκ των οποίων το 59,7% είναι μουσουλμάνοι (διαφόρων δογμάτων) και το 39% χριστιανοί
Οι Χριστιανοί είναι πλέον ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στη χώρα τους ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Δημοσ. Ο προηγούμενος αντιδήμαρχος Άμφισσας, ο κος Αντώνης Ιωάννου, σε συνέντευξή του στην ΩτΦ είχε προτείνει τη δημιουργία τζαμιού στην ευρύτερη περιοχή ως μέσου για την οικονομική ανάταση της περιοχής. Πως θα το σχολιάζατε;

Χ.Γ. Δεν θα φέρει καμία οικονομική ανάταση την περιοχής κανένα τζαμί γιατί σαν τόπος λατρείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε σπίτι οπουδήποτε εφόσον ζητηθεί από κάποιο σύλλογο η ομάδα όπως ήδη συμβαίνει.

Δημοσ.  Το τελευταίο διάστημα , με αφορμή την οικονομική κρίση, υπάρχουν κάποιοι από το χώρο σας οι οποίοι αναπολούν την εφταετία του Παπαδόπουλου. Η δική σας η θέση ποια είναι για την περίοδο εκείνη  σε σχέση με το σήμερα;
      
Χ.Γ. Οι υμνητές του Παπαδόπουλου δεν ανήκουν απαραίτητα στο χώρο το δικό μας να θυμίσω ότι  ο πρόεδρος του Κόμματος είχε φυλακιστεί από το καθεστώς. Υπάρχουν πολλοί απ αυτούς στα δυο μεγάλα κόμματα της μεταπολίτευσης, είναι οι βολεμένοι που τον ξέχασαν, είναι αυτοί που ψήφιζαν και στήριζαν τα κόμματα που τον έκλεισαν φυλακή και τον άφησαν να πεθάνει εκεί και τώρα που η εποχή των παχιών αγελάδων τελείωσε τον θυμήθηκαν ξανά.  Όσον αφόρα την περίοδο εκείνη πιστεύω ότι οι συνταγματάρχες δεν ανέλαβαν μόνοι τους την εξουσία και δεν δρούσαν ανεξάρτητοι, όταν ο Παπαδόπουλος επεχείρησε να ανεξαρτητοποιηθεί (Εξαγωγή πετρελαίου στη Θάσο, απαγόρευση ανεφοδιασμού των Ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από το Ελληνικό Εναέριο έδαφος κατά τον  πόλεμο των 7 ήμερων Αιγύπτου Ισραήλ κλπ) αντικαταστάθηκε άμεσα με το γνωστά γεγονότα απ τον Ιωαννίδη αλλά και με την πτώση των Συνταγματαρχών η χώρα μας δεν βγήκε από το άρμα της Αμερικής ποδηγετείτε ακόμα μέχρι σήμερα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τότε.

Δημοσ.  Εσείς μαζί με το ΠΑΣΟΚ και κάποιους  ανεξάρτητους βουλευτές ψηφίσατε το μνημόνιο  πριν από ένα περίπου χρόνο. Μάλιστα με αφορμή αυτό κάποιοι είπαν ότι αναπτύξατε στενή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τον κο Παπανδρέου προσωπικά. Ένα χρόνο μετά και με δεδομένο ότι εκείνο το μνημόνιο απέτυχε - δεν θα πήγαινε η κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο αν πετύχαινε – θεωρείται ότι καλώς πράξατε  ή τώρα έχετε διαφορετική άποψη;
      
Χ.Γ. Κατ αρχήν θα ήθελα να πω δυο λόγια για το πώς φτάσαμε στο επίμαχο Νομοσχέδιο και τον δανεισμό μας μ αυτούς τους επαχθής όρους, κάτι το οποίο θα είχαμε αποφύγει αν είχαν γίνει σωστοί χειρισμοί από τα κυβερνόντα κόμματα Οι μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΝΔ ΑΕ αποβιομηχάνισαν τη χώρα και δημιούργησαν μέσω των πελατειακών σχέσεων ένα αδηφάγο κράτος κατάφεραν έτσι να μην μπορούμε να ζήσουμε ούτε μια μέρα χωρίς δανεικά και να χρειαζόμαστε ετησίως 36 δις ευρώ επί πλέον από τα έσοδα μας για να επιβιώσουμε σαν χώρα.  
Είναι γνωστό ότι από τη δεκαετία του 1980 η Ελλάδα ζει δανεικά
Η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου το 1981παρελαβε εξωτερικό χρέος 2 δις ευρώ και το έφτασε  μέσα σε μια δεκαετία 32 δις παρά τις ευνοϊκές συγκυρίες της εποχής όπως:  
Είσπραξη από την «Κακή» Ε.Ο.Κ. 1,5 τρισεκατομμύρια δραχμές (16 δισεκατομμύρια δολάρια). 
Μείωση της τιμής του πετρελαίου κέρδος 1,1 τρισεκατομμύριο δραχμές  (12 δισεκατομμύρια δολάρια). 
Μείωση της τιμής του Δολαρίου και των επιτοκίων κέρδος 3 δισεκατομμύρια δραχμές. 
Παρ όλα αυτά , το συγκεκριμένο διάστημα έγιναν δυο υποτιμήσεις της δραχμής από 15 % η κάθε μια. 
 Το έλλειμμα οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης τέλη του 1981 ήταν 11 δισεκατομμύρια δραχμές και στις αρχές του 1995 ξεπερνούσε τα 485 δισεκατομμύρια δραχμές  πολλαπλασιάστηκε δηλαδή επί 40.
Όπως φαίνετε παραπάνω κάποιοι αφού έφαγαν τον αγλέουρα πέταγαν ψίχουλα στο λαό, κάνανε κοινωνική πολιτική και δημιουργούσαν πελατειακές σχέσεις με δανεικά που χρέωσαν στις επόμενες γενιές.   
Για κάποιους αδαείς όμως ήταν και είναι η Περίοδος του «Μελιού» φάγανε λένε , σίγουρα φάγανε δανεικά όμως τα οποία χρέωσαν στα παιδιά τους και θα λογοδοτήσουν σ αυτά όταν έρθει η ώρα γιατί με τη δική τους στήριξη ανοχή και αδιαφορία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.      
Όλοι ήξεραν από το 2008 ότι η οικονομία της Ελλάδος καταρρέει και ότι θα οδηγηθούμε  στο Δ.Ν.Τ. ο Λαϊκός ορθόδοξος συναγερμός και τότε κράτησε υπεύθυνη πολιτική στάση, πίεζε την κυβέρνηση Καραμανλή να πάρει μετρά διέθετε μάλιστα τους 10 βουλευτές του για να έχει την απαιτουμένη αυτοδυναμία να το πράξει . Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Καραμανλή αδράνησε , δεν συνεργαζόταν με ακραίους όπως έλεγε , προτίμησε να φέρει την πατρίδα μας στο πρόθυρα της χρεοκοπίας, ανεβάζοντας  το εξωτερικό χρέος στα 120 δις ευρώ μέσα σε 5,5 χρόνια. και παρέδωσε εξωτερικό χρέος (μη διαχειρίσιμο πλεον) 300 δις ευρώ. Δεχτήκαμε και τότε επικρίσεις και σχόλια του τύπου αφού στηρίζετε τον Καραμανλή και είσαστε ένα μ αυτόν γιατί να ψηφίσουμε ΛΑ.Ο.Σ. αν όμως είχαν παρθεί μέτρα από τότε δεν θα φτάναμε στο δανεισμό από  Δ.Ν.Τ. – Τρόικα μ αυτούς τους επαχθής όρους δανεισμού. Η στήριξη στην Κυβέρνηση Καραμανλή είχε πολικό κόστος για το κόμμα μας ιδιαιτέρως δε αν είχε τολμήσει να πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας δείξαμε όμως και τότε ότι υπέρτατος Νόμος για εμάς είναι η Σωτηρία της πατρίδος και όχι η αύξηση των ποσοστών μας.
 Η σημερινή κυβέρνηση ενώ γνώριζε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας αδράνησε για ένα  6μηνο και έφερε τον Νομοσχέδιο για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας στη βουλή 10 μέρες πριν την λήξη αποπληρωμής ομολογιακού δανείου ύψους 9,5 δις ευρώ. Εκεί που έφτασε η κατάσταση της οικονομίας κάποια πράγματα ήταν αναγκαίο κακό , δεν τα ήθελε κανένας αλλά ήταν απαραίτητα  για την επιβίωση μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν τα φέραμε εμείς τα έφεραν οι λανθασμένες οικονομικές πολιτικές που ακολουθηθήκαν τα τελευταία 38 χρόνια και από τα δυο μεγάλα κόμματα. τα οποία ενώ πήραν ένα υγείες χρέος το 1974 των 350 εκατομμυρίων ευρώ , το έφτασαν 350 δις ευρώ το ανέβασαν δηλαδή 1000% καμία κυβέρνηση δεν έκανε ενέργειες να το κατεβάσει το 2010 όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι.  Στη απλή λαϊκή διάλεκτο δεν μας έδιναν άλλα δανεικά γιατί δεν είχαμε να ξοφλήσουμε τα προηγούμενα.
Όσον αφορά το Νομοσχέδιο για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας (κατ άλλους μνημόνιο).
Ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε ΜΟΝΟ την ενεργοποίηση του Μηχανισμού στήριξης προκειμένου να γίνει ο δανεισμός και να μη γίνει παύση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις διότι  το 1/3 του Ελληνικού χρέους είναι σε Ασφαλιστικά ταμεία και Ελληνικές τράπεζες τα οποία αν δεν έπαιρναν τα χρήματα τους δεν ήταν σε θέση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να χορηγήσουν. Ψηφίσαμε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού στήριξης γιατί δεν θέλαμε να δούμε την 1η Ιουνίου εκατομμύρια  μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς φράγκο στην τσέπη να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για αποφάγια και να τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα προλάβει να πάρει τα περισσότερα .
Το κάναμε γιατί θέλαμε να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος (Σχολειά, Πανεπιστήμια , Νοσοκομεία , Πυροσβεστική , Αστυνομία , Στρατός και λοιπές υπηρεσίες ) τα οποία όπως έχει αποδειχτεί εκ των πραγμάτων χωρίς δανεικά δεν θα λειτουργούσαν….Σήμερα κάποιες υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω έλλειψης χρημάτων φανταστείτε εάν δεν δανειζόμασταν τι θα γινόταν.
Μέχρι το 2013 το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει παλαιά δάνεια ύψους 86.000.000 ευρώ. Πώς θα αποπληρώνονταν από μια χώρα που χρειάζεται ετησίως 36 δις ευρώ παραπάνω απ ότι παράγει; Τέθηκε το ερώτημα στη βουλή αλλά κανένας δεν απάντησε.  Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν είχε  καμία απολύτως ευθύνη για τα χάλια της οικονομίας, τι ποιο απλό απ το ΟΧΙ σε ΟΛΑ λαϊκίζεις χωρίς να προτείνεις λύσεις και αυξάνεις τα ποσοστά του κόμματος με ψήφους αδαών.
    Επιλέξαμε την ελπίδα κι όχι τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδος και των Ελλήνων.
    Καταψηφίσαμε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου όπως αυτό που αφορούσε ευρείες εξουσιοδοτήσεις έτσι ώστε οι υπουργοί της κυβέρνησης να παίρνουν διάφορα αντιλαϊκά μετρά χωρίς να τα φέρουν στη βουλή για ψήφιση.
Καταψηφίσαμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Καταψηφίσαμε την αύξηση ΦΠΑ.
Καταψηφίσαμε την αύξηση των τιμών στα πετρελαιοειδή. 
Καταψηφίσαμε τους έμμεσους φόρους.
    Κάναμε τις δικές μας προτάσεις οι οποίες όμως δεν εισακούστηκαν από τους αλαζόνες της εξουσίας.   
      Ότι και αν ψηφίζαμε εμείς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε την αυτοδυναμία εδρών (151) για να το περάσει κι όμως δεν κρυφτήκαμε πίσω από την αυτοδυναμία του κυβερνόντος κόμματος όπως έκαναν κάποιοι άλλοι που λαϊκίζουν χωρίς να προτείνουν λύσεις για να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε πολιτικό κόστος κι όμως ψηφίσαμε αυτό που θεωρήσαμε σωστό για το συμφέρον του έθνους και όχι για το κόμμα.
    
Τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης του δανεισμού την είχε η  κυβέρνηση στην οποία ο Ελληνικός λαός έδωσε την αυτοδυναμία , δυστυχώς όμως γιαυτον αποδείχτηκε ότι αυτή η κυβέρνηση που άλλα λέει το πρωί και άλλα κάνει το βράδυ δεν έσκυψε ποτέ πάνω στα προβλήματα του δεν άκουσε τις προτάσεις μας. Οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να γίνουν με σύνεση και γνώμονα το εθνικό συμφέρον κάτι που δεν έγινε.    
  
Η κατάπτυστη Δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο Κος Παπακωσταντίνου με τον Κο Προβόπουλο δεν ήρθε ποτέ στη βουλή για κύρωση ενώ προβλεπόταν από το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο και παρά το ότι έχει ζητηθεί κατ επανάληψη από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.  
    
Πιστεύω λοιπόν ότι πράξαμε σωστά γιατί η χρεοκοπία ήταν προ των πυλών η Ελλάδα έπρεπε σ αυτή την οικονομική συγκυρία να μείνει ζωντανή για να μπορεί σήμερα ένα χρόνο μετά να διαπραγματεύεται την περαιτέρω σωτηρία της έστω και μέσα από έναν επί πλέον δανεισμό και επιμήκυνση του χρέους .
Δεν αναπτύξαμε συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ούτε με το Κο Παπανδρέου . 
Δεν ταυτιστήκαμε με την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων κάτι που θα συνέβαινε αν γινόταν στάση πληρωμών στο εσωτερικό γιατί στο εξωτερικό πολύ αμφιβάλω αν ήταν σε θέση ο Κος Παπανδρέου να το κάνει.   
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ . στις 6-5-2010 ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας δήλωσε μέσα στο κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη και ότι χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση ,δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με κανέναν και ο Κος Σαμαρας αν ήταν Κυβέρνηση το ίδιο θα κάναμε όπως το κάναμε με τον Κο Καραμανλή.

     Προσωπικά δεν θεωρώ ότι απέτυχε το μνημόνιο η τρόικα ζήτησε αύξηση εσόδων και μείωση εξόδων , δεν υπέδειξε στην κυβέρνηση να πάρει από το μισθωτό και το συνταξιούχο των 500 ευρώ και να αφήσει απείραχτα τα ρετιρέ.
Αυτό που απέτυχε κατά τη γνώμη μου είναι η αλλοπρόσαλλη πολιτική της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να ανεβάζεις το ΦΠΑ μειώνοντας την αγοραστική αξία του καταναλωτή και να προσδοκάς έσοδα, δεν μπορεί να βάζεις 45 % φορολογία στους επενδυτές και να περιμένεις επενδύσεις  όταν σε Γειτονικά κράτη και στην Κύπρο η φορολογία είναι η μισή, δεν μπορεί να φορτώνεις την οικοδομή με εκατοντάδες φόρους και να προσδοκάς έσοδα απ αυτή.

7. Δημοσ. Παρά την θετική σας ψήφο για το μνημόνιο καταψηφίσατε εντέλει το μεσοπρόθεσμο. Που οφείλετε αυτή η αλλαγή στη στάση σας;
       
Χ.Γ. Όσον αφόρα το Νομοσχέδιο για τη Στήριξη της Ελληνικής οικονομίας 6-5-2010 σας απάντησα παραπάνω.  Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας με εκείνον το δανεισμό  απομακρύνθηκε,  η κυβέρνηση όμως απέτυχε, απέδειξε ότι είναι ανίκανη να μας βγάλει από την κρίση, είμαστε σε χειρότερη οικονομική κατάσταση φέτος από πέρυσι,  αύξησε το χρέος χωρίς να βλέπουμε δείγματα ανάπτυξης που να δημιουργούν ελπίδες για το μέλλον. Είπαμε λοιπόν ΟΧΙ και θα  συνεχίσουμε να  λέμε ΟΧΙ σε μια ασύνδετη και αδύναμη  κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να τα βάλει με τους τραπεζίτες και επιχειρηματίες δανειστές της και κυνήγα  συνεχώς τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση όλων των πολιτικών δυνάμεων τις χώρας όπου όλοι θα τεθούν προ του Ιστορικών ευθυνών τους σ αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας. 

8.Δημοσ.  Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε  πρόσφατα  την εξής δήλωση:«Η εμμονή των ταξιτζήδων σε ακραίες εκδηλώσεις σαφώς έχει υποβολέα. Δεν καταλαβαίνουν ότι υλοποιώντας τα σχέδια άλλων, κινδυνεύουν να χάσουν το δίκιο τους.» Θα ήθελα  να μου πείτε καθαρά τη θέση σας, Θέλετε να ανοίξει ή όχι το επάγγελμα. Και αν ΝΑΙ με ποιες προϋποθέσεις; 
  
Χ.Γ. Οι ακρότητες από όπου δηποτε κι αν προέρχονται δεν βρίσκουν υποστηρικτές στο κόμμα μας. Είμαστε υπέρ του ανοίγματος του Επαγγέλματος των ταξιτζήδων με την εφαρμογή πληθυσμιακών κριτηρίων. Όλα έβαιναν καλώς με το Νομοσχέδιο του προηγούμενου υπουργού και μας προκαλεί εντύπωση αυτή η αλλαγή και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Δημοσ. Επίσης ο κ. Κωστής Αϊβαλιώτης για την κατάργηση των οργανισμών που προχωρεί η κυβέρνηση δήλωσε:«Όλοι οι οργανισμοί - "σκουπίδια" δημιουργήθηκαν με ιδιοτελείς στόχους των δύο κατεστημένων κομμάτων. Επιβάρυναν, χωρίς να προσφέρουν τίποτε στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν είναι μόνο αυτοί αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι οργανισμοί - κηφήνες. Το προσωπικό τους, έμπειρο και εκπαιδευμένο, μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλού, όπου αυτές χρειάζονται». Από τη φράση αυτή όμως δεν μπορώ να καταλάβω εάν είστε υπέρ ή κατά της μονιμότητας στο δημόσιο. Θα θέλατε να μου το διευκρινίσετε;
     Η άποψη μας είναι σαφέστατη «μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλού» πχ στη ΜΟΜΑ με την επανασύσταση της θα προσφέρει κοινωνικό έργο. Καλώς η κακός μέσα από πελατειακές σχέσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΝΔ δημιούργησαν οργανισμούς κηφήνες , τους μετέτρεψαν σε τσιφλίκια τους και τοποθετούσαν εκεί τους πελάτες ψηφοφόρους τους. Σήμερα σε περίοδο κρίσης δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν στο δρόμο γιατί με την τοποθέτηση τους εκεί έχουν κανονίσει και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις θα πρέπει να απασχοληθούν σε υπηρεσίες ακόμα και εκτός δημοσίου αρκεί να παράγουν έργο πχ σε μια επιχείρηση και να επιδοτούνται από το κράτος , το κράτος θα κερδίσει έμμεσα από τις εξαγωγές της επιχείρησης και την εισροή ξένου συναλλάγματος κι αυτό θα γίνει πολύ εύκολα διότι εφόσον η επιχείρηση θα επιδοτείτε από το κράτος για τους μισθούς τον υπαλλήλων θα είναι πολύ ποιο ανταγωνιστική και παραγωγική από πριν. Είναι καλύτερο αυτό από το να δουλεύουν σε οργανισμούς που δεν παράγουν έργο και να πληρώνονται τσάμπα . Δεν γίνετε λόγος για απόλυση, δεν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος που τοποθετήθηκε εκεί , πρέπει κάποτε όμως να απολογηθούν αυτοί που τους έβαλαν. Είμαστε υπέρ της μονιμότητας στο δημόσιο  αλλά όχι και υπέρ του αδηφάγου κράτους.

Δημοσ.  Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε  την κα Παπανδρέου να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον  για προβλήματα της Φωκίδας , καταθέτοντας συνεχώς ερωτήσεις στο κοινοβούλιο. Από την άλλη όμως ποτέ μέχρι σήμερα δεν είδαμε μια ανακοίνωση  της νομαρχιακής σας που να σχολιάζει κάποιο τοπικό πρόβλημα ή ακόμη και να προτείνει κάποια λύση. Γιατί υπάρχει αυτή η αντίφαση;
         
Χ.Γ. Οι ερωτήσεις για τα τοπικά θέματα που θέτει η Κα Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. γίνονται ως επί το πλείστον κατόπιν ενεργειών δικών μου αλλά και μελλών της Νομαρχιακής. Το σχολιασμό των θεμάτων στον τοπικό τύπο για να λέμε ότι κάτι κάνουμε τον θεωρώ λαϊκισμό. Μέσω των ερωτήσεων που καταθέτουμε στη βουλή πιστεύουμε ότι μπορεί να βγει κάτι αισιόδοξο γιατί τα προβλήματα φτάνουν στα αρμόδια υπουργεία. Οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις θεωρώ ότι είναι ένα μέσο πίεσης προς την Κυβέρνηση ενώ θυμίζουμε παράλληλα στους υπουργούς ότι υπάρχει και η ξεχασμένη Φωκίδα που πρέπει να ασχοληθούν μαζί της.

Δημοσ.  Αρκετά μέλη  ή και φίλοι του κόμματος σας αναρωτιούνται γιατί δεν είχατε επίσημο υποψήφιο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο δήμο Δελφών  και επιλέξατε να  υποστηρίξετε τον κο Φουσέκη και τη ΝΔ.;
       
Χ.Γ. Στις συγκεκριμένες εκλογές εκδήλωσε ενδιαφέρον υποψηφιότητας για το Δήμο Δελφών ο Κος Πατσαντάρας Χριστόφορος μέλος του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης Νομαρχιακής που έγινε τέθηκε και το όνομα του Κου Φουσέκη από μένα αλλά τελικά κατά πλειοψηφία των παρόντων της συγκεκριμένης συνεδρίασης 5 υπέρ 2 κατά αποφασίστηκε να στηριχτεί ο Κος Μπακογιάννης, τον οποίον ενημέρωσα την επόμενη μέρα για την στήριξη που του παρείχε η Νομαρχιακή επιτροπή αλλά και για τη βασική προϋπόθεση που έθετε το κόμμα για τη στήριξη του, ότι έπρεπε να παρουσιαστεί στον Πρόεδρο του Κόμματος για να εκθέσει τις θέσεις του και το πρόγραμμα του. Ο Κος Μπακογιάννης αρνήθηκε να επισκεφτεί τον Πρόεδρο του Κόμματος και έτσι ακύρωσε μόνος του την στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του.              Μετά από αυτές τις εξελίξεις εκδόθηκε δελτίο Τύπου από τη Νομαρχιακή επιτροπή το όποιο καταχωρήθηκε και στην εφημερίδα σας που έλεγε ότι δεν θα στηρίξουμε κανέναν υποψήφιο, ότι επιτρέπετε στα μέλη και στους φίλους του κόμματος να ενταχθούν στο συνδυασμό οποιοδήποτε υποψηφίου επιθυμούν και προτείναμε ψήφο κατά συνείδηση. Μετά από αυτό έγινε πρόταση από τον Κο Φουσέκη σε μένα και στον πρόεδρο της Νομαρχιακής να συμμετάσχουμε στο συνδυασμό του η οποία έγινε αποδεκτή μονό από τον Πρόεδρο , κατόπιν αυτού και αφού ο Κος Φουσέκης ήρθε σε προσωπική επαφή με τον Πρόεδρο του κόμματος το κόμμα αποφάσισε τη στήριξη του λόγω της συμμέτοχης του Προέδρου της Νομαρχιακής στο συνδυασμό του.

Δημοσ. Κάποιοι λένε ότι ως κόμμα ζητήσατε πολιτικά ανταλλάγματα από τον κο Φουσέκη προκειμένου να τον υποστηρίξετε; Τελικά έγινε κάποια συμφωνία και αν ναι ποια ήταν;
         
Χ.Γ. Δεν βλέπω κάποια συμφωνία η πολιτικό αντάλλαγμα το θεωρώ φυσικό εφόσον συμμετείχε μέλλος του κόμματος και μάλιστα ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής να στηριχτεί ο συνδυασμός που συμμετείχε ο υποψήφιος μας έτσι ώστε να έχουμε και εμείς λόγο στα κοινά του Δήμου Δελφών.

13. Δημοσ. Ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα ήθελα να προτείνετε δημόσια στην κα Γαζή σε ποια ακριβώς έργα θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα  και εντέλει τι είδους ανάπτυξη  προτείνετε για τον  τόπο;
    
Χ.Γ. Ήμουν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Θα ήθελα να παρακολουθήσει ιδιαίτερα τα θέματα που άπτονται της υγείας στις ορεινές περιοχές του Νομού μας αυτοί οι πολίτες δεν μπορεί να είναι παιδιά ενός κατωτέρου Θεού, δεν μπορεί να κάνουν 150 χιλιόμετρα για να κάνουν μια απλή εξέταση αίματος επειδή όπως μας απάντησε το υπουργείο δεν προβλέπεται αιματολογική μονάδα στο Κέντρο υγείας Λιδορικίου κάτι πρέπει να γίνει γιαυτο αλλά λογω της ιδιαιτερότητας της περιοχής και για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λιδορικίου.
    Επίσης όπως παραδέχτηκε ο Κος Μαγκριώτης στην ερώτηση μας  για τη συνέχιση των έργων στον Αυτοκινητόδρομο  Ε-65 Θερμοπύλες - Αντίρριο «Ο Νομός Φωκίδος υστερεί από πλευράς υποδομών σε σχέση με τους άλλους Νομούς της περιφέρειας» Αλλά θα σταματήσει λόγο έλλειψης κονδυλίων,  ελπίζω η Κα Γαζη να πίεση να βρεθούν χρήματα για να ολοκληρωθεί , θα βοηθήσει σημαντικότατα στην ανάπτυξη του Νομού μας .
    Πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη βιομηχανική ανάπτυξη του Νομού που είναι ανύπαρκτη.
    Ο Νομός μας χρειάζεται απαραίτητα Αγροτική Σχολή έτσι θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο  το φυσικό πλούτο του τόπου μας και θα κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.
    Να ασχοληθεί επίσης με το οδικό δίκτυο του Νομού. Είμαστε πρώτος νομός σε τροχαία ατυχήματα το 2009 σε σχέση με τον πληθυσμό του. Η άθλια κατάσταση και η επικινδυνότητα των δρόμων αποτρέπει σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη του Νομού .
    Και τέλος να προσπαθήσει να περιορίσει εδαφικά η έστω τους περιοριστικούς όρους από τον Εθνικό Δρυμό ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, της Περιοριστικές ζώνες γύρω από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου,  τους Περιοριστικούς ορούς για την προστασία του Κορινθιακού, το Δελφικό τοπίο, της Περιοχές ΝΑΤURA, όλα αυτά περιορίζουν  την όποια ανάπτυξη ακόμα και ήπιας μορφής. Όσον αφορά τον παραδοσιακό Ελαιώνα εφόσον παύουν οι επιδοτήσεις θα πρέπει να πιέσει να απεμπλακεί από το Δελφικό τοπίο και να επιτραπούν εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits