Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΝΔ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Το Χρέος του κόμματος ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα «τρέχουν» με 2 εκατ. Ευρώ τον μήνα


 Το Χρέος του κόμματος ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα «τρέχουν» με 2 εκατ. Ευρώ τον μήνα
Της λΩρασ ιωαννου

■ Η ΜΕΙΩΣΗ κατά 33% του λειτουργικού κό­στους του κόμματος και οι περίπου 60 απολύ­σεις-επί συνόλου 518 υπαλλήλων μαζί με τους αποσπασμένους- μπορεί να βοηθούν, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα της «τρύπας» που έχει κληροδοτήσει η μία ηγεσία στην άλλη σε βά­θος χρόνου, στοιβάζοντας«αμαρτίες»του χθες στο σήμερα...

Μία απλή απεικόνιση του χρέ­ους δεν δίνει την πραγματική εικόνα, διότι όσο πιο παλιά γυρίσει κανείς στις εκκρεμότητες τό­σο περισσότερα προβλήματα συναντά. Προ­βλήματα τα οποία καλούνται να λύσουν οι ση­μερινοί υπεύθυνοι, προκειμένου να μην οδη­γηθούν στα δικαστήρια...

Αρκείνα φανταστείκανείς ότι στην εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν υπήρχε ουσιαστικό νόμος για τη διαφάνεια στη χρηματοδό­τηση των κομμάτων.

Οι παλαιότεροι θυμούνται ακόμα και περιστατικά με επιταγές που κόβο­νταν στο όνομα «εμού του ιδίου» ή πρόχειρα παραστατικά που... κάηκαν, επειδή το περιεχό­μενο τους το γνώριζαν μόνο ο υπεύθυνος του ταμείου και ο αρχηγός του κόμματος!

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να τραβή­ξει την «κουρτίνα», να σταματήσει να βάζει τα «σκουπίδια» κάτω από το χαλί και να μιλήσει για τα οικονομικά του κόμματος αλλά και για το πώς θα κατοχυρωθεί η διαφάνεια, εν όψει της δημόσιας συζήτησης για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

«Φέσι» στoυς Βουλευτές
Υπό τον κίνδυνο αδυναμίας καταβολής ακόμα και μισθών από μήνα σε μήνα, ο διευθυντής του κόμματος Θανάσης Σκορδάς αναζητά επειγόντως έσοδα...

Πρώτη πηγή εσόδων, η αναμενόμενη δόση της κρατικής επιχορήγησης μέχρι το τέλος του μήνα, ύψους περίπου 2,5-3 εκατ. ευρώ.

Δεύ­τερη πηγή εσόδων, οι εισφορές από την οικο­νομική εξόρμηση, σε μία εποχή που οι πολίτες βιώνουν την κρίση και αποστρέφονται τα κόμμα­τα.

Παρ'όλα αυτά, στο κόμ­μα πιστεύουν ότι η εξόρμη­ση μπορεί να αποδώσει και εφευρίσκουν έξυπνες ιδέες για να προσελκύσουν έσο­δα.

Ήδη, έχουν θεωρηθεί κουπόνια, ύψους6,5 εκατ. ευρώ, για τη διετία 2011-2012.
«Η βασι­κή ιδέα είναι ότι πρέπει να αναζητήσουμε λί­γα χρήματα από πολλούς και όχι πολλά χρήματα από λίγους», τονίζει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Θανάσης Σκορδάς.

Τα κουπό­νια έχουν τη μορφή του μπλοκ επιταγών και απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια... Είναι αξίας 1,5,10,50 και 500 ευ­ρώ, καθώς ο νόμος επιτρέπει τις ανώνυμες εισφορές μέχρι το ποσό των 600 ευρώ.
Από το ποσό των 600 μέχρι το ανώτερο επιτρεπτό όριο των 15.000 ευρώ, επιβάλλεται ο χρηματοδότης να αποκαλύψει τα στοιχεία του, ενώ, μέχρι στιγμής υπάρχει κα­θεστώς αδιαφάνειας από το ποσό των 15.000 ευρώ και πάνω.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. «χρεώνονται» κουπό­νια αξίας 10.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να αποδώσουν στο κόμμα εντός διμήνου!
Αν δεν κα­ταφέρουν να τα πουλήσουν όλα, είναι υποχρε­ωμένοι να δώσουν τα λεφτά στο κόμμα απότην τσέπη τους μέχρις ότου πείσουν συγγενείς φί­λους και ψηφοφόρους επιχειρηματίες να τα αγο­ράσουν...

Το γεγονός έχει προκαλέσει εκνευρι­σμό στους βουλευτές οι οποίοι πρέπει, σε και­ρούς χαλεπούς να βρουν πρόθυμους εθελο­ντές...

«Εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη,», λένε. «Ολοι θα πάρουν κουπόνια. Δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς.

Στην ανάγκη, θα τους τα στείλω με δικαστικό κλητήρα», δηλώνει με χιούμορ ο γραμματέας της Κ.Ο., ΚώσταςΤασούλας, ο οποίος διοχετεύει σιγά σιγά τα μπλοκ για να κάμψει τις αντιδράσειςτων βουλευ­τών.

Ο Γιάννης Μανώλης ξε­κίνησε την εξόρμηση από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη Ν.Δ. και όχι μό­νο!

Μέσα σε δύο ημέρες εισέπρα­ξε 3.300 ευρώ, εκ των οποίων τα 270 από εκπροσώπους του Τύπου.

Ταυτόχρονα, κουπόνια αξίας περίπου 4.000 ευρώ έχουν πάρει οι γραμματείς ενώ τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής έχουν χρεωθεί κουπό­νια μικρότερης αξίας μέχρι 2.500 ευρώ.

Κου­πόνια εφοδιάζονται και οι Νομαρχιακές Επιτρο­πές με τη μόνη διαφορά ότι εκείνες κρατούν το 80% των εσόδων για τα έξοδα τους και αποδί­δουν μόνο το 20% στο κόμμα.

Τι ποσό φιλοδοξεί να βάλει στα ταμεία του το κόμμα από τα κου­πόνια;

Περίπου 3.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, ώστε να πάρει μία βαθιά ανάσα.

Οχι, η Ν.Δ. δεν σκέπτεται να αυξήσει το ύψος της ει­σφοράς που δίνουν οι βουλευτές κάθε μήνα από τη βουλευτική αποζημίωση τους από το 10% στο 20%, που ισχύει για το ΚΚΕ!

Επικεφαλής της οικονομικής εξόρμησης έχει τεθεί ο ίδιος ο πρό­εδρος της Ν .Δ., ο οποίος παρακολουθεί προσωπικά τις επιδόσεις των στελεχών και υπόσχεται κίνητρα εκπλήξεις σε όσους φέρουν τα περισ­σότερα χρήματα στο κόμμα...

Ετοιμάζεται το e-shop
ΤΟ ΒΑΡΥ διαδικτυακό πυροβολικό για την εισροή εσόδων λέγεται «e-shop», ακολουθείται σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα, αφορά προϊόντα του κόμματος και θα βγει στον... αέρα το προσεχές διάστημα.

Ηδη, έχει δοθεί το «πράσινο φως» για να τυπωθούν χιλιάδες μπλουζάκια, τασάκια, στιλό, κλειδοθήκες καπελάκια, γραβάτες ακόμα και μαγιό και πετσέτες που θα έχουν τη στάμπα της νέας Ν.Δ. και θα πωλούνται τόσο στα γραφεία του κόμματος όσο και μέσω του e-shop που... ανοίγει η Ν.Δ. στο διαδίκτυο!

Το όλο εγχείρη­μα παρακολουθεί ο υπεύθυνος του portal nd.gr, Δημήτρης Πτωχός.


 Στο κόμμα πιστεύουν ότι η εξόρμηση μπο­ρεί να αποδώσει και εφευρίσκουν έξυπνες ιδέες για να προσελ­κύσουν έσοδα.

Ηδη, έχουν θεωρηθεί κου­πόνια, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, για τη διετία 2011-2012

Πηγη : Realnews Κυριακή 27 Φεβ 2011 Σελίδα 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits