Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τελικά αυτό το παιδί, τον Αλέξη Τσίπρα, δεν το προλαβαίνουμε! ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ : Δεν θα καταργήσει αλλά… θα αναθεωρήσει το μνημόνιο!

Τελικά αυτό το παιδί, τον Αλέξη Τσίπρα, δεν το προλαβαίνουμε! ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ

Από αντιμνημονιακός έβαλε το πρώτο νερό στο κρασί του όταν μας είπε ότι θα καταργήσει μόνο το μνημόνιο αλλά όχι τη δανειακή σύμβαση. Λες και αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί, ή σαν να εννοεί ότι η δανειακή σύμβαση (στην οποία έχει υποθηκευτεί η Ελλάδα ως τόπος και οι Έλληνες ως άνθρωποι) δεν είναι και τόσο κακό πράγμα…
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δηλώσεις στελεχών του ότι επαχθές χρέος άντε να είναι, με τη βία, ένα μόλις 5%.
Και τώρα έκανε, πλέον, την ολοκληρωτική του κωλοτούμπα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Republica, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή της… ριζοσπαστικής αριστεράς), όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το πρώτο μέτρο που θα πάρει ως πρωθυπουργός, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:
«Θα είναι η αναθεώρηση του χρεοκοπημένου μνημονίου που επεβλήθη στην Ελλάδα αλλά και όλης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Προσέξτε, δεν θα καταργήσει το μνημόνιο, θα το… αναθεωρήσει! Αυτό σε συνδυασμό με τη ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, είναι ολοκάθαρη ομολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (η… ριζοσπαστική αριστερά υπενθυμίζουμε), αυτό που υπόσχεται στον ελληνικό λαό είναι «μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο», με την ίδια δανειακή σύμβαση. Τώρα, εμείς κάνουμε λάθος, που δεν κάνουμε δηλαδή, τα ίδια δεν έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς, μέχρι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος;
Μάλιστα, για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλό παιδί και ο ίδιος ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, διευκρίνισε ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, μαζί με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις: «Η διέξοδος δεν είναι να εγκαταλείψουμε το ενιαίο νόμισμα. Εργαζόμαστε, αντιθέτως, για ένα νέο κοινωνικό σύμβολο της ηπείρου μας, για την απασχόληση και την ανάπτυξη».
Αυτά είναι τα νέα του Αλέξη κι όπως λέει ο σοφός λαός, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τη σκούφια του αλλιώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits