Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Γολγοθάς η Εξέταση για τους Στρατιωτικούς και τις Οικογένειές τους στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία!!


Ανοιξαν για όλους τους πολίτες πριν αρκετό καιρό τα πέντε μεγαλύτερα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται για το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το Ναυτικό Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Αεροπορίας, το ΝΙΜΤΣ και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Όλοι οι πολίτες αποκτούν τη δυνατότητα εισαγωγής στα παραπάνω στρατιωτικά νοσοκομεία, αφού εντάσσονται στο σύστημα του ΕΣΥ σε υποστηρικτικό ρόλο.
Μεγάλη Ανησυχία είχε προκαλέσει η απόφαση αυτή στους κύκλους των εν ενεργεία και των απόστρατων αξιωματικών και μερικούς μήνες μετά την εφαρμογή της όχι απλά αποδείχτηκε δικαιολογημένη, αλλά οι εξετάσεις στα νοσοκομεία που τόσα χρόνια πλήρωναν και εξακολουθούν να πληρώνουν  αποδεικνύονται............Γολγοθάς!!!!!
Επισημαίνεται οτι οι εν ενεργεία αλλά και οι εν αποστρατεία στρατιωτικοί  πληρώνουν, εκτός από τις κρατήσεις τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και ειδική κράτηση για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τα αναλώσιμά τους. Η κράτηση αυτή ανέρχεται περίπου στο 50% όσων τους παρακρατούνται για περίθαλψη. Ομως αυτό δεν έχει
εμποδίσει να χρησιμοποιούνται τα νοσοκομεία αυτά και για άλλες κατηγορίες πολιτών, με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται η λειτουργία τους.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Νοσηλευτικό Ιδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) , το οποίο έχει ενταχθεί πλήρως στο ΕΣΥ, και οι στρατιωτικοί, που πλήρωναν για όλο τους τον ενεργό βίο ειδική κράτηση για τη χρηματοδότησή του, σήμερα δεν έχουν καν προτεραιότητα για την εισαγωγή τους σε αυτό!!!!!
Οι στρατιωτικοί αισθάνονται ότι πληρώνουν για παροχές τις οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουν. Μάλιστα, η επέκταση της περιθάλψεως στα νοσοκομεία αυτά και άλλων κατηγοριών πολιτών (βουλευτές, πολιτικοί υπάλληλοι, απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας κ.λπ.) έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα, μια και τα Ταμεία τους, δηλαδή σήμερα ο ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν αποδώσει τα οφειλόμενα για την περίθαλψή τους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ μόνο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών διαμορφώνονται σε 12.000.000 ευρώ τον χρόνο κατά μέσο όρο. Αλλά δείτε και τι συμβαίνει στο άλλο "ΜΕΓΑΛΟ" στρατιωτικό νοσοκομείο, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ): Eν Ενεργεία Στρατιωτικός που προσπάθησε να κλείσει ραντεβού με γιατρό για χρόνιο νόσημα, από τον Δεκέμβριο του 2013 που το ζήτησε, του προσδιορίστηκε για τον Ιούνιο 2014......(καλά κρασιά)!!!. Σε άλλη προσπάθεια για ραντεβού με γιατρούς δύο ειδικοτήτων, που ήταν απαραίτητοι, τελικά στάθηκε αδύνατον να προσδιοριστεί ραντεβού, για μια δε μαγνητική;;;;;;;  περάστε....... σε δύο μήνες!!!!! Σε όλες αυτές τις δυσλειτουργίες και ταλαιπωρίες, προσθέστε και το αλλαζονικό ύφος και στυλ μερικών νοσηλευτριών ή και προϊσταμένων!!!!!

Αυτό που συνήθως γίνεται είναι ότι συνιστάται στους ασθενείς να πάνε στα εξωτερικά ιατρεία, για τα οποία όμως απαιτείται ειδική καταβολή ειδικής συμμετοχής 3 ευρώ. Η εύλογη απορία είναι για ποιον λόγο πρέπει να καταβάλλουν και αυτή τη συμμετοχή, αφού προκαταβάλλουν για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα με το μισθό τους οι εν ενεργεία και με το μέριαμά τους οι απόστρατοι!!
Ελπίζουμε οι Διοικήσεις των νοσοκομείων να ενδιαφερθούν για τα προβλήματα των συναδέλφων τους, να επέμβουν και να δώσουν λύσεις!!! Εμείς.........θα επανέλθουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits