Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Π.Ε.Α.Ν. (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1941) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ - ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΣ Π.Ε.Α.Ν.





1.       Πιστεύουμε στην Ελευθερία ως την βασική προϋπόθεση της εξέλιξης της κοινωνίας
2.       Πιστεύουμε στη Λαική Κυριαρχία ως την απαραίτητη προϋπόθεση αρμονικής συμβιώσεως των ατόμων
3.       Πιστεύουμε στην Ατομικά Αξία ως την αναγκαία προϋπόθεση αναπτύξεως της προσωπικότητας και ως το μέτρο της διακρίσεως των ατόμων
4.       Πιστεύουμε στην Κοινωνική Δικαιοσύνη ως θεμέλιο της κοινωνικής ενότητος.
5.       Πιστεύουμε οτι η εξέλιξη της κοινωνίας δεν βασίζεται μόνον είς την εξέλιξη των μέσων παραγωγής και των σχέσεων των μέσων τούτων μεταξύ των,αλλά και είς την εξέλιξιν των ηθικοπνευματικών παραγόντων.
6.       Πιστεύουμε οτι η Πολιτεία σκοπό έχει την προαγωγή του συνόλου και την κατεύθυνση της κοινωνικο-οικονομικής εξελίξεως κατά τρόπο εναρμονίζοντα πλήρως την ανάπτυξη της ατομικής και συνολικής προσωπικότητος της εποχής εξασφαλίζουσα την κοινονική και απρόσκοπτο προς τα εμπρός συνέχιση της κοινωνικής εξελίξεως.
7.       Πιστεύουμε στην παιδεία ως την βάση διαπλάσεως του χαρακτήρος του ατόμου και της κοινωνίας.
8.       Πιστεύουμε εις τον Κοινωνικόν χαρακτήρα της ιδιοκτησίας,παραδεχόμενοι την ατομινή ιδιοκτησία,εφ’όσον τούτο δεν αντίκειται προ το συμφέρον του συνόλου και μόνον υπέρ του προσωπικώς μοχθήσαντος για την δημιουργία του αντικειμένου της.
9.       Πιστεύουμε οτι η παροχή εργασίας σε κάθε πολίτη εξασφαλίζουσα μια αξιοπρεπή και χωρίς στερήσεις συντήρηση αυτού και της οικογενείας του αποτελεί ιερά υποχρέωση της Πολιτείας και απαραβίαστο δικαίωμα του πολίτου.
10.   Πιστεύουμε στην ανάγκη μιάς πραγματικής δικαίας και ειλικρινούς διεθνούς συνεργασίας επιβαλλομένης εκ της λόγω της προόδου της τεχνικής αλληλεξαρτήσεως των εθνών και ως τον μόνο τρόπο εξασφαλίσεως και κατοχυρώσεως διεθνούς ελευθερίας,κοιωνικής δικαιωσύνης και ειρήνης.
11.   Πιστεύουμε στον Εθνισμό ως την πηγή κάθε πνευματικής ζωής και ως θεμελιώδη προϋπόθεση για την δημιουργία μιάς θπερεθνικής κοινωνίας.
12.   Πιστεύουμε στις υγιείς ηθικές και πνευματικές παραδόσεις του Ελληνισμού.Τις παραδόσεις αυτές δεν τις πιστεύουμε ως νεκρούς τύπους αλλά σαν ζωντανή πραγματικότητα.
13.   Πιστεύουμε ότι στους νέους όλου του κόσμου ανήκει το βάρος και η ευθύνη της δημιουργίας της αυριανής κοινωνίας της στηριζομένης επί των ανωτέρω διατυπωθεισών αρχών.
14.   Πιστεύουμε στην ανάγκη της αυστηρής τιμωρίας των βαρβάρων κατακτητών και των Ελλήνων προδοτών ως ηθικό και δίκαιο αίτημα.
15.   Πιστεύουμε στην ιεράν υποχρέωση αμέσου και συνεχούς ανακουφίσεως των αδελφών μας εκείνων που εθυσιάσθηκαν η υπέφεραν στον αγώνα της ελευθερίας.
16.   Πιστεύουμε οτι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και να υποστούμε κάθε θυσία συνεχίζοντας τον πόλεμο μέχρι την στιγμή που θα θριαμβεύσει το δίκαιον.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits