Πού μας μπλέξατε, κ. Παπανδρέου;
Αν αληθεύουν αυτά που ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, τότε έχουμε να κάνουμε με πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού!
Mέχρι πρόσφατα, υποστηριζόταν, ότι ο κ. Παπανδρέου άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος, παρά το γεγονός, ότι τον είχε προειδοποιήσει, πριν τις εκλογές, ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Προβόπουλος. Για αυτό και το πρώτο εξάμηνο, υπήρξε ολιγωρία, ως προς κομμάτι της αποτροπής της χρεοκοπίας της χώρας.
Έχουν όμως έτσι τα πράγματα;
Ή φτάσαμε να μας ξεμπροστιάζουν οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί, αφού πρώτα βέβαια μας οδήγησαν στην «αγκαλιά» της τρόικας.
Γιατί ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, «δεξί χέρι» της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ την περίοδο 2005-2009, αποκάλυψε ένα διάλογο που είχε με τον Γ. Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2009, κατά τη διάρκεια του οποίου, αφού ζήτησε τη συμβουλή του για τους τρόπους μείωσης των ελλειμμάτων, ο Παπανδρέου είπε ότι δεν ήταν πλέον βέβαιος αν πράγματι επιθυμούσε να κερδίσει τις εκλογές!
Αποκαλυπτήρια!
Φυσικά και αυτή η μαρτυρία είναι σημαντική. Αποδεικνύει, ότι ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε αρκετά πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά ωστόσο έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν», υφαρπάζοντας ουσιαστικά, με ψεύτικες υποσχέσεις, την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Και τελικά, μας έφερε την τρόικα!
Και μόνοι τους καρφώνονται!
Όπως ακριβώς μας κορόιδευε στις αρχές του έτους, όταν με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα, ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη, ούτε θα προσφύγει στο Δ..Ν.Τ.
Αλλά, περιμένουμε έναν ξένο να μας τα πει. Εδώ τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη το έχουν παραδεχθεί.
Πριν από λίγους μήνες, στο κρατικό κανάλι, ο υφυπ. Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν είχε παραδεχθεί, ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Δ.Ν.Τ.;
Τί ψάχνουμε, λοιπόν, στημένο το παιχνίδι!
Η κατάντια μας!
Aλλά, μην παίρνει φόρα και η ΝΔ, με αυτές τις αποκαλύψεις, υψώνοντας αντιπολιτευτικές κορώνες. Φέρει μεγάλες ευθύνες, για το σημερινό μας χάλι!
Το 2009, θα μείνει στην ιστορία ως ένα έτος όπου η φοροδιαφυγή και οι κρατικές σπατάλες εκτινάχθηκαν στα ύψη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η παγκόσμια κρίση και, ταυτοχρόνως, να κερδηθούν και οι εκλογές. Και αυτό, στιγματίζει την τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση. Πως να το κάνουμε!
Αλλά όχι μόνον είχαμε κακοδιαχείριση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, που επιβαρύνθηκε και από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και η νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου, άφησε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 στην τύχη του. Δεν έγινε ουδεμία προσπάθεια την περίοδο εκείνη να συγκρατηθούν οι δαπάνες και να αυξηθούν τα έσοδα, διότι το 2009 ήταν για τη νέα κυβέρνηση μία χαμένη χρονιά, που ούτως ή άλλως θα χρεωνόταν στην απελθούσα κυβέρνηση. Και φυσικά, είχαν έτοιμη ήδη τη λύση του Δ.Ν.Τ.!
Και φτάσαμε τώρα, για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελληνική Πολιτεία να παρουσιάζει ένα προσχέδιο προϋπολογισμού, επί του οποίου κάθε συζήτηση αποκτά, σε μεγάλο βαθμό, τελείως ακαδημαϊκό χαρακτήρα.
Και αυτό γιατί τα δημοσιονομικά μεγέθη που θα περιλαμβάνονται τελικά στον προϋπολογισμό θα πρέπει να τύχουν όχι απλώς της ενημέρωσης αλλά της έγκρισης της «τρόικας» των δανειστών μας. Σε αυτό τουλάχιστον ο κ. Παπανδρέου ήταν ειλικρινής, όταν έλεγε, πως δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία.
Είναι πρόδηλη πλέον η εκχώρηση ενός κρίσιμου μεγέθους της εθνικής μας κυριαρχίας επί οικονομικών θεμάτων, με προεκτάσεις φυσικά και σε άλλα κρίσιμα θέματα (βλ. Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Σκόπια, κ. α.), αφού μία χώρα υπερχρεωμένη, είναι ο "αδύναμος κρίκος", στα γεωπολιτικά παιχνίδια.
Και για αυτή την εξέλιξη, ευθύνη έχουν τα δύο κόμματα εξουσίας.
Το μεν γιατί, όχι μόνο δεν απέτρεψε το δημοσιονομικό κατήφορο, αλλά με τις επιλογές του, επιδείνωσε την κατάσταση, το δε γιατί μας έσπρωξε στην "αιχμαλωσία" της τρόικας, και στη ζοφερή πραγματικότητα του Μνημονίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου