Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Προς τι ο ανασχηματισμός;

 «Ο κ. Παπανδρέου σε περίοδο εξαιρετικής λι­τότητας για την οποία καθημερινώς μας μιλάει, άλ­λαξε το σχήμα και πετάει από το παράθυρο δεκά­δες εκατομμύρια ευρώ. Όταν αλλάζουν οι τίτλοι των υπουργείων, πρέπει να βγούνε χιλιάδες σφραγίδες, χιλιάδες πινακίδες και χιλιάδες επι­στολόχαρτα. Όσα επιστολόχαρτα είχαν τυπωθεί πέρσι για το όπως είχε ονομάσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όλα αυτά καταργούνται, για­τί τώρα άλλαξε τίτλο.

Αυτά είναι αστεία πράγματα. Με το να αλλά­ξουμε τους τίτλους των υπουργείων θα αλλάξει τί­ποτα; Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει και η νοο­τροπία δεν αλλάζει, κινείται σαφώς προς λαθεμέ­να μονοπάτια. Κάνουν το αντίθετο ακριβώς απ' αυτό που πρέπει.
Όταν έβαζε φορολογία και έκανε εκείνη τη δραματική αύξηση του ΦΠΑ, του είπαμε, θα έχεις μείωση του Φ.Π.Α. και κάποιος από την αίθουσα απήντησε, ότι δεν ξέρουμε καλά οικονομικά.  Τώ­ρα διαπίστωσαν ''εν τοις πράγμασιν" αφού όμως πρώτα διαλύθηκε η αγορά και τα νοικοκυριά ότι είχαν μείωση των εισπράξεων από το ΦΠΑ.
Αυτό που πρέπει να γίνει, εί­ναι το αντίθετο απ' αυτό που κά­νει η Κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μία αποφασιστικότητα που να υπάρχει μείωση του ΦΠΑ. Πρέ­πει πάση θυσία το χρήμα να μην πηγαίνει στο ταμείο του κράτους, το χρήμα πρέπει να πολλαπλασιά­ζεται μέσα στην αγορά για να κα­ταλήγει πολλαπλάσιο εις το κρά­τος.
Με την πολιτική την φορομπη­χτική την οποία κάνει, αφαιρεί χρήματα από την αγορά. Πνίγεται η αγορά, μπαίνουν λουκέτα. Κά­θε λουκέτο που μπαίνει η Ελλάδα φορτώνεται στην πλάτη της 10-5-η 8 εργαζομένους. Δεν γνωρίζει τη μέθοδο, δεν γνωρίζουν οι άνθρω­ποι πού πηγαίνουν, κι αυτό είναι
δράμα.
Τους έχω πει επίσης κατ' επανάληψη ότι όσο δεν είναι λεφτά της οικονομίας, είναι τα λεφτά της παραοικονομίας.
Όταν, λοιπόν, οδηγείς τον άλλον να «κλειδώ­νει» τα λεφτά, όταν χθες ακόμα έκανε δηλώσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου που φόβιζε τον καταθέτη κρύψε τα λεφτά σου γιατί από εκεί θα έρθω να βρω τι τζίρο εργασίας έκανες. Τι θα κάνει η άμυνα του κακού πολίτη, επαναλαμβάνω, του κακού πο­λίτη, αλλά πολίτη αυτής της χώρας που θα πάρει τα λεφτά του και θα τα πάει στην Ελβετία, όταν του λέει, θα ψάξω και αν έχεις τρία εκατομμύρια στην τράπεζα και δεν μπορείς να μου τα δικαιο­λογήσεις, θα σε πάω για ξέπλυμα μαύρου χρήμα­τος.
Αυτός, λοιπόν, θα πάρει τα χρήματα. Εάν φύ­γουν τα χρήματα από την ελληνική τράπεζα, η ελ­ληνική τράπεζα δεν μπορεί να δανειοδοτήσει την αγορά. Και έχουμε αυτή την καθίζηση την οποία έχουμε τώρα. Κινούνται παντελώς σε λαθεμένη κατεύθυνση, παντελώς.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι πολύ σύντομα ο κ. Πα­πανδρέου θα συνειδητοποιήσει ότι έχει πάρει το λάθος δρόμο. Δεν ξέρω όμως, τότε το προσκλητή­ριο για μια οικουμενική κυβέρνηση εάν θα αρκεί και θα φτάνει».

Οι προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ.
«Εμείς έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεων προς την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις προτάσεις που κατά καιρούς, έχει υποβάλει ο ίδιος προς την κυβέρνηση.

«Άλλες τις απεδέχθη, άλλες τις εφήρμοσε με λάθος τρόπο και άλλες δεν τις άκουσε καθόλου. 
Έχουμε μια σειρά διαφωνιών στα περισσότερα πράγματα, αλλά η δική μου, αν θέλετε, σωφροσύνη μου επιβάλλει στα δύσκολα να βάζω πλάτη και να μη γρονθοκοπώ εκείνον που κρατάει τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια του. 
(σ.σ .όπως  με την Κυβέρνηση του Καραμανλή όταν του έδινε τους 10 βουλευτές για να πάρει μέτρα για την οικονομία και το ασφαλιστικό και να μην καταλήξουμε στον απεχθή δανεισμό και στην τρόικα υπό συνθήκες Δ.Ν.Τ. άλλα ο τότε αρχηγός αρνήθηκε να το πράξη με τα δυσάρεστα αποτελέσματα για τη χώρα μας. )

Και τις τύχες της Ελλάδος στα χέρια του κρατάει ο κ. Παπανδρέου, γιατί έτσι θέλησε, αποφάσισε και μεθόδευσε, ο κρυπτόμενος κ. Καραμανλής».

Από τη συνέντευξη του αρχηγού του ΛΑΟΣ στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Profile Visitor Map - Click to view visits